Kesätöitä; mansikka – mustikka – puistot 🍅 🍓 🔆

Jokainen meistä on joskus ollut koulujen lomien aikana ns. kesätöissä (ainakin melkein). Onhan sitä joskus matkusteltukin ja reilattu, mutta noin yleisesti. Monelle kesätyö on johtanut ammattiin. Eräät valmistumiset edellyttävät alan töitä, mutta monia muitakin kesätöitä voi harkita. Eikö vain? Minkä ikäinen voi mennä töihin? Muistelen että 15 vuotias, mutta isovanhempien aikaan aloitettiin työt vieraan palveluksessa jo 12 vuotiaina.

Mikäli kesä on       suotuisa, mustikat odottavat metsissä poimijoita, ovatko hillasuot vielä olemassa, jos, niin lakkojakin on poimittava. Maatalous on paljolti koneellistunut, joten siellä lienee vähän rengin ja piian töitä, mutta ehkäpä jotain löytyisi.

Kaupungista voisi järjestää yhteiskuljetuksia tietyille seuduille, marjaan tai marjatöihin. Monella tilalla on myös kesäleirien kaltaista majoitusta. Työskentely on vain organisoitava. Onnistuihan tämä esimerkiksi sotavuosina kun väkeä oli maatiloilla ja metsissä vähän talojen puolesta – oli työvelvollisuus. Hyttyset tietenkin marjastajia voivat vaivata, mutta niihinkin saa immuniteetin kaiketi muutaman päivän jälkeen, siis itikan pistoihin. Ja onhan sekin kokemus jo sinänsä

Mikä tuo liienneen tuo päivälehtien otsikoissa mainittu koronakevään  jälkeinen suuri seksikesä – löytyisikö romantiikka 2020 marjapelloilta? usein hyvä rusketus ja ulkoilmaa riittävästi. Mikä lienee marjojen kilotaksa tänä kesänä? ONNEA KESÄTÖIHIN!