kesälomalle – kouluun syksyllä

Koronan sairastamalla saattaa saada suojan sitä vastaan, kuten entisajan lastentaudeissa kävi. Muistelen että tuhkarokko, sikotauti, vesirokko ja sen sellaiset piti käydä läpi lapsena.

Lastentaudeilla tarkoitetaan lapsuusiälle ominaisia sairauksia. Moni kulkutauti on ollut vaarallinen kun se iski ensivaiheessa aikuisiin, mutta tavallaan lieveni kuolleisuuden osalta kun se sairastettiin pääasiassa lapsena. Kaiketi tämä koronakin lievenee yhteiskunnallisilta vaikutuksiltaan vuosien myötä siirtyessään lapsitautivaiheeseen?

Räkätaudit toistuvat vuosittain ja moni niitä potee viikon tai pari. Kulkutaudit toistuvat syksyisin ja maallikkohavaintojen mukaan yleensä jo heti kohta koulujen alettua.

Laumasuojaa kannattaa tavoitella, jos tautiin saa pitkäkestoisen immuniteetin.

Koronan osalta ei vielä tiedetä, kuinka pitkään tuo vasta-aineiden tuottama suojavaikutus kestää, vai kestääkö lainkaan – ehkä ½ vuotta. Rokotetta odotellaan. ja lääkkeitä

Koulujen kesäloma kannattaa aloittaa nyt aikaisemmin, ja siirtää koulun alkaminen syksyllä aikaisemmaksi.

Jos tahdotaan, päästötodistuksia voi jakaa koulunsa päättäville luokille hieman sota-aikojen tapaan, jotta voi hakeutua jatko-opintoihin, ammattikouluun ja yliopistoihin – kirjoituksethan on jo ohi ja ammattikouluissa teoriat alkavat heti kohta koulun alkamisen myötä – tai että siirrytään syksyllä vain koulusta toiseen.

Kannattaa tarttua ajatukseen ja miettiä!

 

Yleisissä vessoissa saattaa aamun uutisten mukaan leijailla koronavirusta enemmän kuin muissa tiloissa. Kiinassa oli havaittu että sairaalan vessoissa oli enemmän ilmassa viruksia kuin muissa tiloissa. yle

Kirjoitin joskus itämaisista vessoista, että

huussit olivat itämailla, tai ovat, reikä lattiassa, joten roiskeitten määrä ilmaan on siellä suurempi kuin kannellisesta pytystä kotimaassamme – miten lienee, onko itämaisessa kulttuurissa sairaaloissa kuitenkin  istuinmallinen vesivessa? rykiminen ja pärskiminen tietysti sairaana on myös suurempi tekijä kuin muualla – oletus, että virus roiskuu ulosteista, ja tarttuu – silti, kannattaa olla varovainen ja huolehtia siisteydestä.

mikä on hyväksi – pohditaan lisää!


Täytyy ryhtyä pohtimaan, olisiko tänä kesänä 2020 aihetta kesäjännärille. Parina kesänä kun on ollut seikkailuja … jännityskertomuksia … ja ruumiitakin on agentit tehtailleet … ja valtaa on hamuttu … rahaa