keskusta tippuu hallituksesta – 2021?

Vaalien tulos oli 2019 oikeastaan yllättävä. Paikkajakohan oli

SDP                     40

PS                          39

KOK                      38

KESK                 31

VIH                     20

VAS                     16

RKP                     9

KD                          5

LN                           1

Å                              1

Hallitus saatiin keväällä kasaan kohtuullisen vaivattomasti. Sos.dem. puolueen puheenjohtajan toimintaa hallituta kasattaessa suorastaan kehuttiin. Ilmankos eronneen hallituksen jäsenpuolueet tahtovat jatkaa hallitusohjelman toimeenpanoa.

Jos jotain muuttuisi, ja jokin tilannetta muuttaisi, keskustapuolue saattaa jäädä arvopainotuksissa hallituksesta siihen kutsumatta. 31 paikkaa olisi korvattava jollakin tavalla – vaihtoehtoja olisivat perussuomalaiset tai kokoomuslaiset – kumpikin tekisi hallituksesta vahvemman.

Oletettavasti myös vihreät vetäytyisivät hallituksesta, jos perussuomalaiset astuisivat riviin, tai kokoomuskin, mutta oppositiosta valtaan nostettu puolue riittäisi enemmistön muodostumiseen.

En nyt enää muista, ketkä sulkivat perussuomalaiset hallituskumppanuudestaan, mutta lehdistössä on viimeaikoina ollut jo jutustelua siitä että ns. perssut alkaisivat jälleen olla salonkikelpoisia – että yhteistyötä viriteltäisiin, tai lähdettäisiin mukaan jos ja kun se suurimpana puolueena kenties aikanaan tunnustelee hallituspohjaa…. Kannatus kun kyselyissä nousee.

Saapas nähdä miten muodollisiksi ajatellut hallitustunnustelut päättyvät. Kokoomus toisi hallituksen taakse myös ’oppositioon’ jääneen valtamedian – alkaisi taas rinteenkin johtaman ohjelman toimet näyttää valoisimmilta … sanoisin.

Aikataulu on ainakin varman päälle, hallitus nimitetään jo tiistaina. Helppoahan se on valmiiseen pöytään käydä, ja kukapa tietää vaikka vielä jopa Rinteen johdolla uudelleen yrittäen – Tanner koki aikoinaan myötä- ja vastatuulta, eikä lannistunut helposti, joten pohdiskella sopii

Kommentit

 • Kepu ulos

  Ei muuten olisi mikään ihme Kepun taholta, että Kepu pyytää lakki kourassa RInnettä uudelleen pääministeriksi Kepun nuoren ja kokemattoman johdon kyltymättömässä vallan-kiimassa, onhan Kepun johto jo useita päiviä RInteen syrjäyttämisen jälkeen lähes anteeksipyydellen ottanut kantaa RInteen puolesta jopa ministeriksi saakka , vaikka juuri on pari päivää aiemmin heittänyt RInteen kuvain-nollisesti bussin alle ja ulos pm:n postista. Kepu on täysin sekaisin viimeisen gallupin jälkeen eikä Rinnegaten sekoilut sitä muuksi muuta, päinvastoin, kepun kannatus laskee entisestään, jos se on mukana RInteen punavihreässä vasemmistohallituksessa.

  • Eino J. (maallikkona)

   kiitos analyysistä
   taisinpa tämän kohdan unohtaa kääntyvän keskustalle eduksi? vastuunkanto rasittaa, mutta tietysti palkitsee myös. Yhtäältä, hyvinvointivaltio luotiin punamulta-yhteistyön kautta, joten: kansa voi palkita vaaleissa vanhus- ja lapsipolitiikan edistymisen, jos oikeistolaisen pääoman omistamassa mediassa sijaa saa.
   Mielenkiintoinen tilanne.

 • Seikkamatti

  Vai että ”Kepu” tippuu. Eipä taatusti tipu. Ja tähän hallitukseen ei ole Keskustan tilalle tulossa ketään. Kokoomus ei aivan heti lähde pönkäämään juuri pilalliseksi haukkumaansa ohjelmaa. Ja Jussikin kerkesi jo ilmoittaa, että ei kiinnosta….

  • Eino J. (maallikkona)

   kiitos analyysistä
   näyttää keväällä sovittu hallitusohjelma- ja -pohja jatkavan ’uusin eväin’, jos uutistiedot välittyivät oikein. Vähän oli spekulointia, vähänhän sitä on oltavakin.

   Aika näyttää hallitustaipaleen keston ja tulokset.

   • Eino J. (maallikkona)

    jatkoin teemaa tulevaisuuteen, siis vuoteen 2021

    Onnea vasta nimitetylle Hallitukselle (Valtioneuvostolle) maallikolta.

    Luultavasti ainakin oppositiossa lasketaan päiviä hallituksen kuukahtamiseen, lieneekö sen yleisempää näkökulmaa muutoin – vaikka viime vuosikymmeninä ovat yleensä istuneet koko vaalikauden.

Kommentointi on suljettu.