Kieltolain vapauttajaa odotellessa

Koska koronarajoitukset poistuvat? Ei kannata vielä pidätellä henkeä, vaan hengitellä normaalisti, syvään ja rauhallisesti – niin : maskin kautta. Koronakauden loppumista odotellaan kuin lehmä kesää. Vanha ja monitaitoinen lehmä varmaankin tietää ja muistaa odottaa. Keväällä ulos päästyään lehmät villiintyvät niin että pois alta. Kunnes tottuvat ja alkavat hamuta uutta ruohoa. Tekemään pääelinkeinoaan.

Kieltojen ja rajoitusten kanssa tuskailivat Rooman kurin alla myös ammoin juutalaiset. Moni uskoikin, että uusi vapauttaja tulee lainatun aasin kantamana. Messias oli heille luvattu, ja odottavat häntä muuten vieläkin.

Juhlinta hiipui kun kapinoitsijoihin jo tottuneet johtajat ymmärsivät suvakkipolitiikan hyödyt, ja tapattivat diktatuurivaltioiden tapaan rauhanhäiritsijän ja kiihkoilijan. Pandemiarajoituksia rikkoville annetaan sakkoja, mutta pitäisikö koventaa ajatusta jopa lähemmäksi tapon tai joukkotuhonnan yritystä tai siihen yllyttämistä?

Sanotaan että kesä taas tuo helpotusta pandemiaan, mutta että tartuntaluvut ovat kyllä korkeat, että niinköhän? Odotamme vapautusta koronasta kuin lehmät pohjoisen kylmän talven ja sisäruokinnan jälkeen kesä. Toiset uskovat ja toiset jaksavat vielä odottaa, vapautusta.

Palmusunnuntai 2021