Kisaturistit jalkapuuhun ⚽ 😷

Jälleen koronatartunnat lisääntyvät, tyhmästi kisaturistien Pietarin tuliaisina Venäjältä. ’Asiantuntijat’ eivät ole nähdäkseni kommentoineet turistien yhteiskuntavaaran aiheuttamista viihdetoiminnallaan, joten maallikon on vaikea arvioida vastuun kollektiivisuutta esim. julkisen terveydenhuollon hoitokuluihin tai testien maksuun, sairauslomiin tai koronakuolemiinkaan tartuntaketjujen lisääntyneestä ja tarpeettomista kuluista puhumattakaan.

Uudet tautimuodot jylläävät.

Maallikkona laitan otsikkoon kysymysmerkin. Jalkapuuhun kirkonmäellä joutui yhteisönsää vastaisen toiminnan paheksunnan vuoksi. Silmäilin netistä, että oli häpeärangaistuksen eräs muoto, asioista joita ei viety yleiseen oikeuteen esim. tapauksen vähäisyyden vuoksi. Poistui Suomessa käytöstä 1840 luvulla.

Julkinen häpeä tartuttajia tietysti seuraa muutenkin, siis ilman jalkapuutakin! joten jääköön tuo kysymysmerkki pois, kun jalkapuu ei enään ole käytössä. Vastuutonta? Kannattaisi oikeusoppineitten selvittää. Tässä on jo muutenkin kärvistelty koronarajoitusten vuoksi, että jotta vielä lisää jonkin tyhmän potkupallopelihuuman vuoksi, missä Suomen pelaajat eivät edes kunnolla loppupeleihin pärjänneet. Jääkiekon ehkä vielä ymmärtäisi hitusen, siis lieventäen, ja suojeluskuntalaisen pesäpallonkin, mutta että…

Kansa ei näytä pahemmin raivoavan, miksiköhän. Onko media mukana siloittelemassa muuten tutkivaa ilmaisuaan, jääpi nähtäväksi. Urheilu kun taitaapi olla se lehdistön luetuin sivusto ja alati vireä puheenaihe muutenkin palavefien ja jutustelun aloituksissa.

Mitäpä mietit?

 


Teemakuvan ensiesitystä tässä nyt muista, mutta palaan siihen joskus toiste.

Kommentit

 • Nero

  Terve!

  Hienoa, kisaturistit jalkapuuhun!. Menivät tautipesään ehdoin tahdoin virustartuntaa hakemaan. Hyvä rangaistus jalkapuun lisäksi on korvausvastuu. Maksakoot omat hoitokulunsa sekä niiden ihmisten hoitokulut, jotka ovat turhalla kisafanituksellaan aiheuttaneet Suomessa.

  Jalkapuuhun myös ne, jotka päästivät nämä palloidiootit takaisin Suomeen ilman testejä. Sekä korvausvastuu jokaisesta maahanpäästetyn idiootin aiheuttamasta tartunnasta.

  • Eino J. (maallikkona)

   Monitahoinen kysymys, sanottakoon että ongelma. Mikä olisi oikea toimintalinja? siinäpä kysymys. Ilmeisesti matkustuskieltoa ei ollut, tai joku instanssi unohti sen antaa, ja tulvavalli petti paluurytäkässa, tai kärsivällisyys??? Uutisissa 1.7. illala vahventui arvio tautitapausten kasvusta ja variantin alkuperästä. Aiemmin jo kuultiin sivulauseissa maininta matkalaisten ja jäljitettävien ylimielisyyteen – kisahuuma se teettää kaikenlaista, lieneekö rahapelejäkin ilmassa pontimena, tai entisajan votkaturismia, mutta huolestua kannattaa uudesta aallosta tyhjänpäiväisen asian vuoksi. Jalkapallo on hyvä tv-laji, näkee tilanteet hyvin, ken tahtoo seurata

Kommentointi on suljettu.