Kreikkalainen unelma (98 %)

Rauhallista odotusta - maan tapaan

Satokausi alkaa olla parhaimmillaan

Manssikat ovat runsaimmillaan toreilla ja parkkipaikoilla. Olisiko koulukirjoja päivitettävä tältä osin? Ruokakin löytyy parhaiten marketeista. Onko viljely ja lehmänmaito siis jo vanhanaikaista?

Mansikan varsinainen sato kypsyy hieman myöhässä. Erityisesti mustikasta odotetaan tänä kesänä runsasta satoa. Ymmärtääkseni sekin on runsaimmillaan juuri toreilla ja kaupan pakastealtaissa. Muistaneenko kukaan enää sitä aikaa, kun ne (marjat ja sienet) piti itse käydä poimimassa jostain, olisikohan se paikka ollut metsä? Se, missä nykyisin sudet ja karhut asuvat?

Kun taantuma tästä pitkittyy, ja säästövelvoitteet iskevät, on opeteltava entisajan ruuanhankintakonsteja, kerättävä metsän antimia ja kasvatettava itse porkkanansa. Jokaisen suomalaisen velvollisuuksiin olisi kuuluttava marjojen poiminta, ainakin viisi (5) litraa joka kesä.

Demokratian kehto

Tätä kirjoitettaessa Kreikassa on määrätty toimitettavaksi kansanäänestys Kreikan valtion velkaohjelmapaketista. Entisajan demokratian tyyliin asioista päättivät kaupunkilaiset torilla. Uurnaan laitettiin joko valkoinen tai musta kivi. Demokraattisissa valtioissakin kansan valta on kaikonnut edustajille, ja heiltäkin talouspiireille ja milloin minnekin. Tavallinen kansa (98 %) saa pääosin tyytyä kahden prosentin (2 %) maailman rikkaimman väestönosan päätöksiin. Muistaakseni viimeaikaisista eurotuista kansalaiset saivat Kreikassa viisi (5) euroa jokaisesta 100 €:sta, 95 euroa meni pankkien tukemiseen?

Tulevaisuus

Tämä juttu piti kirjoittaa vasta viiden vuoden kuluttua, mutta todettakoon se alustavasti jo tässä; Toivottavasti kreikkalaiset jatkavat itsenäisen talousjärjestelmän linjalla, jotta suomalaisetkin voivat tästä ottaa esimerkkiä ja aloittaa brittien tapaan erivapausneuvottelut seuraavaa budjettikautta koskien. Eroaminen ja unionin purkaminen on oltava se pitkän tähtäimen – ison kuvan – tavoite.

Suomi on unionin mallijäsen ainakin vielä tämän budjettikauden (viisi vuotta). Geopoliittisen tilanteen vuoksi on pohdittava sopivaa liittolaista, olisiko se Saksa tai Kiina? jää pohdittavaksi, mutta venettä ei kannata nyt keikuttaa, vaan on panostettava Venäjän palauttamiseen takaisin eurooppalaisen yhteisön piiriin. Odotellaan rauhallisesti!