Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 13 / Kivi kengässä

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Jossain Kuopiossa

Hyvä Toveri Pepperoni,
Italia Po-jokilaakso

Muistan serkkujani tänä kesänä kirjeellä. Kuinka olette voineet viime ajat? Kirjoitin äskettäin Tildalle Volgan mutkaan ja tyttärentytär Anastasialle Kensingtoniin. Voivat tietääkseni hyvin. Ovat luvanneet tulla käymään ja lähetelleet paketteja.

Piti kertomani Sinulle ja kauttasi suvullesi, kun seuraat politiikkaa, että myös meillä täällä Suomessa on viime vuosina lähestytty unionin keskitasoa, tai sanoisinko enemmistöä normikysymyksissä. Muistan kun lehdet kirjoittelivat Suomen jäsenäänestyksen aikoihin, että ei niillä direktiiveillä nyt niin suurta virkaa ole – Italiassakin niistä on tehty tehokkaiksi muutamia kymmeniä prosentteja – taisi olla luku, että noin 60 prosenttia oli laittamatta teillä käyttöön. (iso luku kuitenkin jos muistin numerot väärin). Meillä hallituksella on menossa normienpurkutalkoot.

Jos tietoa tarvitset, niin jo hyvin moni suomalainen kuuluu nykyisin jo lainrikkojien joukkoon – vähän niin kuin aikoinaan kieltolain aikaan – on tehnyt tai maksanut työtä pimeästi, sanovat tätä harmaaksi taloudeksi, ja käyttänyt huumeita, ajanut pienessä maistissa autoa ja niin edelleen. Hallituksen tavoite, tai toive siitä että säädettäisiin laki, mikä armahtaisi tai vapauttaisi verokeitaisiin piilotetut rahat suomalaisen talouselämän käyttöön, toteutunee pian. Moraalihan muuttuu ja täkäläinen akateemikko kirjoitteli aikoinaan teoreeman, että lakia muuttava voima on moraali (eräs Kelsen tosin sanoi sitä perusnormiksi, mutta kuka mitenkin).

Meidän pihaan ajoi viime kesänä jono rekkoja. Toivat lastenruokaa ja lastenvaunuja sun muuta, mitä sitten varastoin suvun kanssa pitkät ajat. Lähitienoon ladot ja vanhat teollisuushallit ja vanhat varastot ovat tavaraa täynnä. Tarvitsisitko moottoripyöriä? niitäkin tuli varmaankin pataljoonan tarpeiksi, jos nyt vähän liioittelen. Olisikohan tuo ollut jokin erehdys? että olisivat olleet menossa jonnekin muualle? Mene tiedä.
Äsken sain ennakkotiedon, että jossakin laivarahdissa on parikin lähetystä lasten ruokaa, lastenvaunuja ja muita tarvikkeita – niitäkin on kaiketi useita rekkalasteja. Lähtömaa on Kiina, mutta moottoripyörät ovat kuulemma haettu Japanista – että ovat niin kuin länsimaalaisia konsanaan. Taitaa olla pakko ryhtyä porvariksi ja kauppaamaan tavaroita – eikös Sinullakin ole kodinkonekauppa, näin muistelen olleen puhetta?

Että, älä vain lähetä sieltä näitä juttuja. Olen kyllästynyt lastenruokaan, eikä naapurikylän sikalakaan sitä ota, kun luomuruoalle on oltava ravinnosta alkuperätodistus. Niistä lastenvaunuista annoin osan Rajavartiolaitokselle, kun … no kerron kun olet käymässä, et usko jos et itse näe!

Voisit tietysti lähettää sitä erikoista kinkkua pienen palan – juustoja älä sentään. tai tuoda tullessasi jos käyt täällä päin.

Terveisin
Kuopion serkku-toverisi

– – –
kirje Anastasialle on samaa suuntausta

Kivi kengässä

Virtasten sukuhaara

Aikoinaan meillä Suomessa saattoi ylimpänä oikeusasteena valittaa Hannu Karpolle. Ohjelmaa ei ole lähetetty enää miesmuistiin, joten on ollut keksittävä muuta sen korvikkeeksi. Pidimme johtokunnan kanssa kokousta ja siinä sivussa otin vastaan alustalaisia kuten aikoinaan roomalainen senaattori konsanaan. Yritämme ratkaista heidän ongelmiaan perheen ja ystävien kesken. Osa toiminnoistamme on ulkoistettu, joten vie joskus pitkään ennen kuin juttu ratkeaa, mutta idea on tämä.

Niin, kun pohdimme uhkauskirjeasiaa politikoille, nykyinen suvun vanhin tahtoi tietää, ovatko kaikki puolueet maksaneet sähköposteista kuten on sovittu? uhkausviestien lähettäminen kun alkaa olla vaikea temppu – ja siis kallis. Puoluetoimistot tosin tilaavat niitä mielellään, ne kun lisäävät kannatusta julkisuuteen vuodettuina … ainakin niin uskovat. Uusille politiikan ryhmille päätettiin tehdä tarjous, mistä on vaikea kieltäytyä. Muutamaa edustajaa tai poliitikkoa on tarve muistuttaa lähemmin, jäi tuosta mieleen.

Nuo kannatusmittaukset ovat meidän firmamme tekemiä, joten niitä pääsee hieman muotoilemaan. Parhaiten maksavien kannatusta tietenkin kannatetaan, media kun niitä levittää sitten ilmaiseksi. Sama se on näiden tuomioidenkin kanssa – tuomarikunnan kanssa on sovittu lievistä tuomioista, jotta ihmiset kunnon rangaistuksia hakiessaan kääntyvät maksusta puoleemme – liiketoimintaa ja yrittämistä on suosittava kaikin tavoin. Talousrikokset ovat esimerkki siitä, mitkä ihmisiä kiukuttavat. Toki monilla on muitakin irtokiviä kengissään …

Sukumme ja ystävämme vaurastuvat kaiken aikaa. Näin on hyvä. Korhosten sukuhaaran päämiehen kanssa on neuvoteltu, että intressimme eivät mene ristiin.

Etelä-Kiinan merellä

Tutkimusaseman toiminta jatkuu yksitoikkoisena. Lisää ruumiita ei ole löydetty eivätkä tutkimustulokset edellisistä ole vielä tulleet.