Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 14 / Vuoroin vieraissa

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Jossain Kuopiossa:

Hyvä Toveri Hans!
Lähetän kesäiset terveiseni sinne itäiseen Berliiniin. Kerro lämpimät terveiset myös enkelillesi. Hän on menestynyt hyvin. Olkaamme hänestä ylpeitä.

Asutko vielä kuten ennen? voivatko myös lapsenlapsesi hyvin, kiinnostaa tietää. Tänä kesänä lähetän terveisiä täältä Kuopiosta kaikille sukusieluilleni. Siinä meneekin tovi, mutta tässä iässä on jo aikaa. Muistelin tuossa menneitä vuosikymmeniä ja yhteisiä retkiämme. Olen saanut lahjojasi säännöllisesti. Pohdin tuossa että tänä vuonna ne markat voisi laittaa niille benelux-tileille, Sveitsikin käy, niille mitkä kansioissamme on – tavallaan clearingia – tai kuten ennen valtioiden välisessä bilateraalisessa kaupassa oli tapana tehdä. Sopiihan?

Minulle on kertynyt tänne paljon kirjoitettuja tekstejä. Kaikkia mikrofoneja kuunnellaan kuten ennenkin. Tonttimme on laajentunut kun saimme käyttöön suomalaiset tietoliikennesatelliitit. Asia on tietenkin sallaisuus, mutta kerronpa Sinulle. Nyt yllämme jopa Amerikkoihin saakka. Mikrofonejahan on jo joka paikassa, joten verkkoihin kun pääsee niin hommat hoituvat. Mukava on ollut kokeilla. Laitan enkeliäsi varten täältä tietoja ja Sinulle koodit ja nauhoja. Rahtilaivakeskustelut mustasta talosta ovat olleet mukavia. Hallituksen mersuissa on meilläkin nykyään jo tietokoneet, joten juttua niistäkin riittää. Oma väkemme on menestynyt, mutta tahdotko tietää meillä oikeista myyristä, jää lisäselvittelyn varaan, että onko niitä.

Lähetän varmuuden vuoksi kesävieraitten mukana osan ja osan salaisia maanalaisverkkojamme pitkin, kuten aina ennenkin. Kunhan saat satelliittipuhelimet ja päätteet, voit selailla suoraan tietokantojamme. No, onhan sitä paljon kaikissa kaveriverkoissa tutkimista, joten töitä meille riittää. Täytyy perustaa uudet tietokonesalit tänne lähiseuduille lähiaikoina – niin vilkasta tuo homma alkaa olla. Suomi on hyvä ja vakaa maa, joten satelliitti on meille ollut eduksi.

Jatkan lisää myöhemmin
Terveisin Kuopion Uljanov-serkkusi