Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 15 / Suonenveto uidessa

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Kallansillat, Kuopio 2016

Kaunis auringonpaiste lämmittää keskikesällä Kallansilloilla valvontapisteen kesäaamua. Maisema on joka aamu sykähdyttävä. Tarkkailija valpastuu kun pohjoisen suuntaan ajaa moottoripyörä. Motoristi on asettanut leuhkasti pyöräänsä liehumaan Venäjän lipun. Seikka palasi valvontakeskuksen päivystäjän mieleen, kun aamun uutisissa kerrotaan että rikospoliisi kaivelee auki vanhoja hautoja. Ketähän he etsivät?

Kesällä 2016 pojat innostuivat hieman liikaa Valvontakeskuksen viestistä. Pian turistilla oli saattueenaan edessä ja takana kymmenisen moottoripyörää. He sulautuivat pohjoiseen matkalla olleeseen motoristiryhmään joustavasti.

Tarkempi tieto puuttuu, mutta jossakin kerrottiin, että kyseinen venäläinen turisti olisi jäänyt Kainuun korpilammille ja pyörä löytynyt Berliinistä. Tapaus lienee ollut suonenveto uidessa tai liikaa votkaa tai uusia muuntohuumeita ennen veteen pulahtamista. Pyörän ja tavarat olisivat bisnesenkelit sattumalta löytäneet kauppamatkoillaan.

Järjestömme valvontapuoli tiesi, että tapana on usein, että seurantalaitteet ja komunikaattorit laitetaan varmuuden vuoksi joko kilpailijajärjestön tai satunnaisesti valitun kohteen mukaan. Ilmeisesti ne nyt laitettiin Ruotsin puolella jonnekin Ranskaan menevään venäläiseen rekkaan. Tavarat ripotellaan joskus eri myyjille pitkin matkaa – tämä osoittaa että motoristi loikkasi länteen, jäljet päättyvät Berliiniin.

Niin, onhan niitä sota-ajan muukalaishautoja käytetty tiettävästi aikoinaan runsaasti, mutta teiden pohjat, rakennusten perusteet ja maisemointialueet sopivat hiekkakuoppien ohella tuohon tarkoitukseen nykyisin paremmin, jos olisi siihen tarvetta – vanhoja hautoja ei enää voi käyttää. Agenttitoiminta on onneksemme ollut hiljaista, joten radikaaleja toimenpiteitä ei ole tarvittu – mutta jos, niin sitten on mietittävä …

Etelä-Kiinan merellä / Savon City

Tutkimusasemamme täällä on hieman hankalassa paikassa, laivaliikenne on lisääntynyt. Kaapparit ja entisajan tyyliset merirosvot sekä salakuljettajat käyttävät aluetta. Heidän vuokseen on ollut viisautta varautua myös aseelliseen puolustukseen. Äärijärjestöjen toiminta on kiihtynyt lähialueilla jo sodan muotoon Indonesiassa. Tämän lisäksi kansainvälinen kauppasota ilmeisesti muuttuu myös aseelliseen muotoon lähikuukausina.

Tarkkailijan mietteitä Kaukoidässä

Syyrian ja Irakin tapahtumat saattavat laajentua jenkkien kommunismin leviämisessä käyttämän dominoteorian mukaisesti pitkin maailmaa. Tai oikeastaan, näinhän jo on käynyt. Uskonnollisin elementein varustautuneet ryhmät ovat taistelleet jo pitkään Afrikassa. Demokratiasta haaveilleet nujerrettiin jokaisessa maassa, missä arabikevät yritti nousta. Ajatukselle kävi hieman samoin kuin aikoinaan hippiliikkeelle ja sen edustamalle miedolle talouslinjalle Yhdysvalloissa – hiipui ja näkyvimmät suljettiin vankiloihin.

Asialle on tehtävä lähiaikoina jotain – maailmansota lähestyy?

Jätä kommentti

*