Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 16 / USA 4.7.

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Laivaston harjoitus Kiinan läheisillä merialueilla etenee reippaasti.

Hyvä Toveri Oskari!

, Boston

Tervehdin sinua kirjeellä tänä kesänä. Suomi täyttää 100 vuotta, joten tuletko juhlille?

Isovanhemmistasi Oskari Tokoi oli maailman ensimmäinen sosialistinen pääministeri. Tuntenet Suomen ja sukusi historiaa, hänhän oli Suomen senaattori ruhtinaskunnan aikoina, ja vahva ay-vaikuttaja. Sisällissodan jälkeen hän pakeni Yhdysvaltoihin. Vihamies Mannerheimin venäläisen joukko-osaston lippu on muuten siellä teillä museossa. Maailman vanhin kommunistinen puolue oli Yhdysvalloissa, kai se toimii vieläkin? olethan jäsen?

Toimitan Sinulle tänne Kuopioon saapuneita tavaroita – lastenvaunuja ja ruokatarpeita. Lähetin niitä jo konteissa ja lisää on parhaillaan tulossa. Saat jakaa niitä suvun ja puolueen piirissä.

Varmuuden vuoksi lähetyksiä on jo jaettu pitkin rannikkoa. Ne ovat 4.7. varmaankin perillä, siellä missä pitääkin. Lähetykset on toimitettu hieman salamyhkäisesti, ovat pääasiassa Kiina-ensin -valmisteita ja moottoripyörät ovat japanilaisia. Niitä on runsaasti, jotta tavoitteemme täyttyy kertaheitolla. Saattue Bostoniin tulee hieman myöhemmin, ikään kuin täydennyksenä ja joukkojen huoltona. Kiinalaiset ja venäläiset ovat ponnekkaita.

Kerron kansainvälisestä suunnitelmasta sitten lähemmin, kun olet täällä käymässä.

Terveisin
Kuopion Uljanov-toveri

Kiinalainen saattue:

Salainen saattue Muurmanskiin, yhdessä Venäjän laivastoharjoituksen kanssa, on onnistunut meriharjoittelussa hyvin.

Rahtina olevat lastenvaunut ja lastenruoat saavat kyytiä. Koillisväylä on vielä ummessa – ahtojäätä sun muuta on pakkautunut mataliin vesiin – joten harjoittelua on tehty Kiinan lähivesillä ja lähempänä USA:n rannikkoakin. Kiinalainen jäänmurtaja on saanut Koillisväylällä jotain aikaan, mutta tästä myöhemmin. Jäänmurtajan väylään mahtuu vain valtamerien rahtilaivoja pienempiä aluksia.

Varsinainen salainen materiaalitoimitus onkin menossa Alaskaan ja Kanadan pohjoispuolitse Yhdysvaltojen itärannikon Bostoniin. Alukset sotketaan harjoituksessa, jotta konttien alkuperä hämärtyy. Lastina on kaikkea 4.7. tarpeellista. Varsinainen tapaus jäänee vuodelle 2018, kunhan nyt kokeillaan …

Jännitys tiivistyy myös Itämerellä