Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 17 / Kauppatorilla

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Helsinki aamulla 7.00

Eräänä heinäkuun alunkauniina kesäaamuna parin ministeriön valtiosihteerit tapasivat Helsingin kauppatorin kahviteltalla. Kauniin sään ihastelun jälkeen vaihdetiin lomajuttuja ja kuulumisia. Heistä vanhin totesi että hallituksessa näyttää olevan rauhallista näin kesällä. Miten niin, kysyi nuorempi. No, ministeri on täyttänyt pitkin viime viikkoa ristisanatehtäviä. Älä. Niin muuten meidänkin ministeri ja hän käski hankkia 1960-luvun Jerry Cottonit. Vai niin. meillä ministeriä kiinnostivat myös eräät vanhat Neuvostoliittolehden ilmaisjakeluna olleet kirjat. Samoin.

Pian kahviseuraan liittyi pari muuta esittelijää. Kuulumisten vaihdon jälkeen hekin totesivat, että Naantalissa käydessään siellä joutui odottamaan ukkoa varsin pitkään – kuin Paasikiveä aikanaan – että mikä on sikarintuhkan pituus tänään. leppoisa oli, mutta kertoivat että hänellä on muuta puuhaa. Ilmeisesti uusi harrastus on jokin lehtien sarjakuva- tai sanaristikkokilpailu. Mitähän ne sanoivatkaan – että viime kerralla koko hallitus oli niitä värkkäillyt pitkin iltaa. Golfaamaan ei ollut joutanut kukaan. Rauhallista viikkoa vain kaikille …

Naantalissa aamupäivällä

Missä meillä on ristisanatehtävien sanakirja – näin sen hiljattain jossakin? Tuota niin, no, miten minä sen nyt sanoisin .. kakaise pois vain! Teidän Lennu järsi sen ja se piti heittää pois. Muutenkin se oli jo vanha ja oli aittakamarissa erään sängyn jalan alla – ollut jo vuosikausia. Valitan.

No vaimo on kaupungilla, voin kysyä radiolla.

Juho … tuota Urho kutsuu, kuuleeko Sylvi? kuuntelen.
… toistatko tuota kunnes hän vastaa! (mitähän se muuten tuo teksti Super hetero dyne tuossa radion kyljessä tarkoittaneen? pitää joskus muistaa kysäistä)

Halloo … Urho tässä – ehditkö ostaa ristisanasanakirjan? Minkä? se on sanakirja ristisanatehtävien ratkaisemista varten .. Lennu on järsinyt entisen … paas kahtoon, onko niitä – saa olla vaikka 60-luvulta, jos on. vieraita tulee illalla, että jos vain suinkin … Ja samalla voisit etsiä 1965 vuoden Cottonit. M i tkä? Jerry Cotton – ne ovat lehtiä. Kekkosen perua olleet laitettiin menemään, mutta nyt niille olisi illalla käyttöä.? Ok – yritetään …kirppiksellä niitä varmaan on. Eikö kukaan muu ehdi? No Ok.

Itämerellä

Virittäkää ne syvyyspommit – no ei nyt sentään, mutta ollaan valmiita

Jätä kommentti

*