Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 18 / Spammailuaa Itämerellä

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Viestejä ilmassa

Nyt se on nähty: Jokainen sotilasvaltio on pyrkinyt tänä vuonna osoittamaan Itämeren yllä, että meilläkin on tuo kasari-elokuvasta tuttu Top Gun –taito. Siinä hävittäjällä lennettiin rosvoa, viholliskonetta, metrin parin läheisyyteen ja otettiin siitä tempusta valokuva – jokseenkin lyhyesti sanoen. Elokuva kertoi yhdysvaltalaisista huippulentäjistä ja heidän koulustaan. Tätä temppua ihailtiin ja se edisti myös sankarin romanssin etenemistä – kuten asiaan kuuluu.

Hyvä vanhempi Toveri Kuopiossa!

Kirjoitamme Teille nyt ensimmäistä kertaa puoluesihteerin toivomuksesta. Olemme saaneet nimenne korkeantason vierailujen ystävyyden osoituksena kirjeenvaihtoystävältänne Tildalta. Asiamme on tärkeä ja säilyy tietenkin kahdenkeskisenä. Tämän ystävyyden osoituksena liitämme mukaan vaatimattoman lahjamme ja toivomme ystävyytemme jatkuvan – sekä Teille pitkää ikää.

Saimme tietää äskettäin korkeantason vierailulla, että naapurinne on lähettänyt Teille lasten ruokaa, lastenvaunuja, moottoripyöriä ja muita tarvikkeita. Lähettämämme on varmasti niitä laadukkaampia, kuten tulette havaitsemaan. Tuotteemme on valmistettu maailman tunnetuimpien yhtiöitten kiinalaisilla tehtailla, ja ne ovat varmasti kilpailukykyisiä hinnoiltaan. Lähetimme niitä reilusti.

Toisena asiana kerromme vain Teidän tietoonne, että
korkeantason ystävyytemme naapurinne kanssa on tuomassa meidät Itämerelle. Meillä on jo saattue matkalla ja se purjehtii ripeästi. harjoittelemme sitä, että toimitamme puolueenne käyttöön, yhdessä meidän kommunistisen puolueemme vahvan tuenkassa, maansiirtokalustoa Ahvenanmaalle. Voimme laajentaa maa-aluetta, tai niitä lukuisia saaria, kun täytämme kapeikot. Alkuun rakennetaan tie mantereelle ja tämän jälkeen, silta Ruotsiin.

Voimme tarjota Suomelle, ennakoin asioita vain Teille, huippumoderneja hävittäjiämme – merellä ja ilmassa – lähes ilmaiseksi. Tuomme niitä seuraavaan ilmailunäytökseen runsain määrin, jos pidätte sitä hyvänä edistää.

Mieltämme on ilahduttanut kuullaerityisesti se, että harrastatte kiinalaista filosofiaa ja perinteistä maalausta. Lapsenlastemme ystävä kertoi, että hänellä oli ollut kunnia lahjoittaa Teille kiinalaista alkuperää olevat siveltimet arvokkaaseen työhönne.

Lähetämme Teille myös kiinan kieltä käsittelevän teoksen – merkkejämme kirjoitetaan parhaiten saamillanne siveltimillä. Paketissamme on mukana myös käännösohjelma ja kiinalainen käsipuhelin, mikä soveltuu ohjelman käyttöön erinomaisesti – olkaa hyvä. Paikallinen edustajamme tuo ne Teille tämän kirjeen mukana.
kunnioittaen
KKP:n pääsihteerin puolesta
kolmas puoluesihteeri, Peijing

Kertoja

Spam on netistä poimittuna tietona 1970-luvulla erään viihdeohjelman myötä käyttöön tullutta termiä, mikä käsittääkseni kuvaa smooltookkia, eli englantilaistyylistä täytepuheetta arkisissa yhteyksissä, tavallaan myös joutavanpäiväiseksi luonnehdittavaa rupattelua. Termi taitaa sähköpostien aikakaudella tarkoittaa myös vastaanottajalle tarpeetonta kevyttä viestintää. Käsitettä laajennetaan tässä jännärissä kuvaamaan myös sotilaallista viestintää eräissä näytöstapauksissa.

Seuraavassa jaksossa menemme Välimerelle, missä eri lähteistä olevien tietojen mukaan on tänä vuonna kuollut siirtolaisia mittavasti enemmän kuin tähän mennessä Etelä-Kiinan merellä.
…jatkuu…