Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 2

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Kallavedellä puskee erikoinen vene aamuhämärässä vastaiseen lounaistuuleen. Kuopioon äskettäin muuttanut tarkkaileva henkilö on päättänyt seurata sen liikkeitä tarkemmin. Heti laituriin kiinnittäydyttyään sen vierelle ajaa pakettiauto ja siihen lastataan veneestä jotain ripeästi. Kuljettaja vaihtaa muutaman sanan ja auto poistuu viipyilemättä.

  Tarkkailijalla on apuri odottamassa autossa lähikadulla ja he seuraavat autoa sen reitillä. Hieman ennen toriaikaa he saapuvat Kuopion torille. Tarkkailijan on jalkauduttava kävelykadulle. Viivästyksen vuoksi hän melkein kadottaa seurattavan auton. Hän kiiruhtaa torille auton jäljessä. Hän havaitsee, että viimeiset laatikot siirtyvät parhaillaan Kauppahalliin sen sivuovesta. Tarkkailija livahtaa aikailematta perästä ennen oven sulkeutumista tekeytyen tavaran noutajaksi, kauppiaaksi. Hämmästyksekseen hän näkee, että laatikot päättyvät hallikauppiaitten kalatiskiin – Kuopiossa myydään tuoretta kalaa! Tämä oli salaiselle agentille järjestetty harmiton kotouttamisharjoitus – aseita ei käytetty.

   Suurvaltojen kilpailu maailmalla öljy- ja luonnonvaroista on kiihtynyt. Myös Suomen bioenergia kiinnostaa suurvaltoja. Sataa lähestyvä Suomi on maailman vakain valtio, luottavainen, ystävällinen ja hyvä tietoliikennevaltio. Suomen veroparatiisin kaltaiset olosuhteet agenteille on tunnettu jo pitkään, satoja vuosia.

   Maasta on agenttien kohta lähdettävä, mutta tänä kesänä agenttitoiminta on vireimmillään. Piilotoimintaan tukee Suomen vapaa liikkuminen ja hyvät lentoreitit maailmalle. Valvontaa on vähän ja poliisi on turisteille ystävällinen ja auttaa mielellään kansalaisia – telekuuntelu ja tietoverkkojen valvonta kehittyvät Suomessa vasta myöhemmin. Lakia vasta valmistellaan.

   Tiedetään, että maailmalla kasvu yskii vaikka pörsseissä on edelleen kasvun odotuksia. Pörssisaleissa on sivulle pälyileviä katseita. Levottomuus on vielä kaukana, merkkejä ei ole näkyvillä. Aseelliset tempaukset ovat suunniteltua häirintää. Tätä agentin verkosto on tutkimassa maailmalla.

   Työllisyys näyttää paranevan, ainakin Suomessa, mutta työllisiäkin on maailmalla kaiken aikaa enemmän, joten ruokaa, puhdasta vettä ja turvallisuutta tarvitaan runsaasti. Kilpailu kiihtyy kaikkialla.

   Aiemmin on tarinassa on tapahtunut ainakin seuraavaa
   – Venäjä valtasi Krimin kun vihreät tunnuksettomat asejoukot saapuivat alueella. Sivistynyt yhteisö asetti Venäjälle talouspakotteita. Niitä on jatkettu ja syvällisyyttä on harkittu. Lähettien ja kanssakäymisten eräs aihe on se, että Venäjä tunnusti kansanäänestysperiaatteen toiseen valtioon liittymisessä; Venäjän Karjalassa ja myös Pietarin alueella liikkuu huhuja, että alueet voisivat liittyä Viron ja Latvian tapaan Euroopan Unioniin – siis erota Venäjän federaatiosta.
   – Kiina on valtaamassa läheisiä Japanilaisten merkitsemiä vesi- ja talousalueita. Tämän vuoksi kesällä 2016 se tuomittiin kansainvälisen oikeuden vastaiseksi, mutta Kiina päätöksestä viis veisasi – kuten Venäjä Krimin liittämisen suhteen jo aiemmin.
   – Syyriassa on sotiva liittouma – tai useampia.
   – Arabimaailmassa, tai muslimistisissa valtioissa, oli lännen agenttien masinoimat kansannousut, mutta ne vastauskonpuhdistuksen tapaan nujerrettiin. Syyriassa sota vielä jatkuu, mutta noin muuten valta on palannut laillisille ja kansainvälisesti tunnustetuille hallituksille.

   – kesällä 2016 odotettiin Suomessa, että Kultarannassa harrastetaan sukkuladiplomatiaa, ja että siellä vierailee merkittäviä valtiojohtajia, ja että se on suomalaisen agentti- ja välitystoiminnan aktiivinen keskus – katseilta suojassa ja kaikelta salassa, kuten sivistysvaltiolle kuuluukin. Tätä toimintaa ja vierailujen valmistelua on jo kuvattu edellisessä Kuolema Etelä-Kiinan merellä –luvussa.

   jatkuu lähipäivinä …

   (edellisessä linkissä olevat vuosiluvut olisi ollut oltava kesällä 2016, mutta jännärissä tämäkin kelpaa)

Jätä kommentti

*