Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 23 / Diplomatia ensin

Korrehtuuri

Käsikirjoittaja ja kustannustoimittaja sekä sarjan menestyselokuvan tuleva tuottaja tapasivat Kuopiossa.

Keskustelussa päätettiin siirtää jakson ”Suri pamaus” tapahtumat vasta Jännitystä kesälle 2018 – siis jännärin ja tulevan suur-elokuvan jatko-osaan. Niinpä tänä kesänä harjoitetaan sukkuladiplomatiaa ja teknologinen kehitys Savon Cityn tutkimuskeskuksessa on kuopioon parveutuneilta agenteilta edelleen salainen.

Jokainen tietää, että ihmiskunta on vuoden kuluttua valmiimpi talouden lamautumiseen Kauko-Idässä. Suuret satojen kilometrien säteellä pamauksesta koituvat vahingot, kuten tsunami- ja materiaalivahingot kyetään estämään tai ainakin minimoimaan vuoden kuluessa. Mahdollisesti ydinpommia muistuttava salamanisku tai meteorin putoaminen saattaisi mykistää kaikki elektroniset laitteet – ja jäädyttää talouden pitkäksi aikaa – pienen saarikiistan vuoksi.

Yhtäältä, suurelokuvan tuottajaehdokas totesi: Pohjois-Korea olisi tässä monelle lukijalle ja elokuvan katsojalle kiinnostava ja huojentavampi kohde – mietimme lukijakunnan kanssa sopivaa etenemistä. Aikoinaan Korean sota sai maailman talouden piristymään. Tässä on jo aiemmin kirjoittajan mainitsema elementti kauppakilpailulle ja talouskasvulle huimiin lukemiin …
Lisäksi G20-maat pääsivät laihaan taloussopuun, joten tätä linjaa kannattaa kokeilla hetki. Väläyksiä ja satunnaisten laivojen katoamisia saattaa kuitenkin edelleen tapahtua, mitä jo esittelyjaksossa lukija saattoi ennakoida. Poliittinen tilanne kiristyy mahdollisesti äärimmilleen.

Kiinan lähimerillä ja Bermudalla

Tutkimusasema jatkaa suuri pamaus -harjoittelua ja raportoi teknisestä valmiudesta erittäin salaisesti ja niukasti. Leväkasvuston tutkimuksella on kiire.

Samalla tutkitaan meriin päätyneen muovimassan hyödyntämistä. Kiinan rannikolle on ilmaantunut lukuisia pieniä muovilauttoja merikasvuston sekaan. Vastaavia on maailman merillä runsaasti. Uusin keskittymä, mitä sukellusveneet ovat aikoneet hyödyntää, havaittiin äskettäin Bermudan kolmiossa. Ohjukset ovat nyt lähempänä Yhdysvaltoja kuin konsanaan Kuuban kriisin aikana. No, niinpä ne ovat Kiinan ja Venäjän rajoillakin – uskotaan tutkimusasemalla.