Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 26 / myllykirjeitä

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Kirjeitä, politiikkaa, sotapelejä

Naantalissa

Hei, onko kokki kipee kun pikaruokalan auto on pihassa? ja puutarhurit, kun nurmi on jo niittopituista – seivästysmittaista? ja missäs kaikki ovat? Tulin kysymään ja sopimaan: Miksi ulkovaltojen tapaamiset pidetään muualla, jos muistat.

Huomenta vaan sinullekin. a) kokki on terve b) hänellä on muuta puuhaa ja c) syödä pitää silti d) puutarhureillakin on ollut muuta puuhaa. Tahtoisinko tietää? , kun piha repsottaa – odotas kun vastaan, kiitos.

Hei hei. aikaa on. Että oletko tulossa tänne? iltapäivällä sopii, tai no, tule silti. Ja, niin, noin vinkkinä, ostapa tullessasi kahvit ja jotain purtavaa, jos tahdot, niin sellainen perhepitsa juomineen?

Tuota – niin, kaikki ovat johtokeskuksessa. Miksikö? Tänä kesänä ovat ymmärtääkseni ratkoneet ristisanatehtäviä pitkin päivää ja illatkin. Kiirettä on pitänyt ja – vakiväellä on talvet aikaa harrastuksille, joten kokki ja puutarhurit ovat lajissa petoja. Niin, Sandelskin se istui Uuhimäen tuvassa syömässä, vaikka ryssä hyökkäsi linjoille kiivaasti … Käyn kysymässä, sopiiko asiasi nyt … Putin tulee Savonlinnaan ja Japanin – vieras – kävi onneksi Helsingissä ….

Kirje vanhemmalle Toverille Kiinaan

Lähetän pari riviä. Olettehan voineet hyvin puolueessa ja että perhekin kukoistaa. Ja asiani on niistä toimituksistanne. Olen otettu huomiostanne ja arvostan sitä. Välittäkää terveiseni korkealle johdolle. Tänä kesänä lastenruoka ja –vaunut on jätettävä purkamatta Ahvenanmaalle. Poliisilla on siellä järeä operaatio käynnissä ja moottoripyöräilyyn nämä jalkapallon seuraajat sopivat harrastuksenne pariin lähetettynä prikaatina huonosti, ja he joutuivat syyniin jo tullessaan. Voittehan viedä ne vaikka Viroon tai Ruotsiin, jos kohta, sielläkin on harjoituksia ettei salaa pääse sinnekään.

Piti myös sanoa siitä lasten ruoasta, että kaupaksi se menee täällä huonosti, kun kaikki muistavat ilmeisesti ulkomaisten vaikutteitten mukaan toimivien kapitalistifirmojenne aiheuttamat myrkytystapaukset, mitä ne lisäsivätkään ruokiin jotta kommunistipuolueelle kertyisi haittaa?

Teilläkin olisi hyvä olla omia mökkejä erämaissa, jotta ruokia voisi varastoida sinne – jos nyt ette vie niitä sinne Keminmaalle biotehtaalle.

Toivoo Kuopion toverinne.

Se laivastotukikohta on muuten mainio keksintö. Olin minäkin nuorempana Severin ja Pätkän kanssa Suetsilla – me suomalaiset pantiin homma jiiriin ja porukat kuriin. Sotaa käynyttä väkeä oli porukkaa johtamassa silloin, niin 56 se taisi olla. Saatte te sen kanavan varmasti aikanaan briteiltä halvalla kun vain on sitä sotavoimaa millä ottaa. Voivat ne kyllä puhua että ne somalialaiset merirosvot ovat olleet teidän tukemianne, mutta tuskinpa trollaajat tuota sentään keksivät levittää, mutta sanoinpahan vain.

Varastot ja lähitienoon tyhjät navetat ovat jo täynnään tavaraa, mutta ottaisin lähetyksenne vastaan muuten mitä suurimmalla ilolla.

No, sellaisen pienen kaivurin voisitte kyllä toimittaa ja radiotarpeita, jos kuormassa niitä on tulossa. Voitaisiin sanoa sitä lainapeliksi. Pojanpoika on innokas harrastaja, radioamatööri oikein. Voitaisiin laittaa asema johonkin saareen niin yhteydet toimisivat paremmin. Eipä silti, aikoinaan joulukuusen kynttilät olivat lähes paras kaukoyhteyksien sähkötyksen antenni ja mummovainaan hetekakin toimi jotensakin, mutta nuoret pojat tykkäisivät, jos olisi jotain nykyaikaista, ledejä ja sen sellaista – tiedättehän. Voi niitä tietenkin ostaa täälläkin, jos vaikka laitatte sinne Sveitsin numerotilille rahat – Tilda varmaan kertoi sen hyvän systeemin.
Voikaa hyvin.