Kuolema Etelä-Kiinan merellä, 28 / Räjähdys Itämerellä

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Merivartiokeskus

Liikenne on Itämerellä vilkasta. Rahtia, öljyä, sota-aluksia ja sukellusveneitä on nähty. Kauppa on vilkastunut. Ulkomainen sotilasliikenne on tavallaan vain hieman lisääntynyt, mutta saanut näyttävästi huomiota mediassa. Törttöilyä – jos sanoisi yhdellä sanalla, pullistelevaa törttöilyä, jos kahdella.
Odotettavissa on vilkas loppukesä. Harjoituksia on uutisoitu olevan eri puolilla merialuetta. ilmailuliikenne on sitten asia erikseen. yhteistoiminta on tuollakin alalla lisääntynyt. näköjään puolin ja toisin – jos nyt puolia on ilmaistava.

Öljyntorjuntakeskus

Valmiutta on nostettu kaiken varalta. Kalustoa ja miehistöä on harjoitettu. Liikennettä on alueella runsaasti, ollut koko kesän. Alueellamme ja valvonnassamme liikkuu runsaasti öljytankkereita. Venäjälle menevät ja tulevat, ja muutamia muualle.

Klo kahdeksan 08: Öljytankkeri on viestittänyt ulkopuolisesta räjähdyksestä kansainvälisellä alueella eteläisellä Itämerellä, ja törmäyksestä toisen aluksen kanssa, ilmeisesti sukellusveneen. Räjähdys on aiheuttanut lastin vuodon ja tulipalon.
Tilanne: räjähtikö sukellusvene tai aiheuttiko se räjähdyksen? Käytettiinkö räjähteitä, torpedoja tai muita aseita, ja miksi olisi?
Hälytys annettiin välittömästi. Yhteydet naapurivaltioitten viranomaisiin avattiin., kun asiasta lähetettiin normaalit viestit. Alus tiedetään kulkuaikojen perusteella melko varmasti.
klo yhdeksän 50: rahtialus on uponnut, korjataan / täsmennetään, öljytankkeriin törmännyt alus. Öljytankkeri palaa edelleen ja on pysähtynyt.

klo kymmenen 30: alueella on havaittu voimakas, suorastaa poreileva tulipatsas ja öljyn leviäminen ympäristöön. Tulipatsas ilmeisesti johtuu vedenalaisen kaasuputken katkeamisesta. No jopas jotakin. Ilmeisesti uponnut alus mursi venäläisen Saksaan menevän kaasuputken. Kaasun virtaus ja kaasuliekki voidaan katkaista. Kuinkahan kauan kaasua poreilee pintaan? Tilanne vaikeuttaa öljyntorjuntatöitä.

Onneksi alueella on runsaasti öljyntorjuntakalustoa ja sotilasaluksia. Onko uponneessa aluksessa ydinkäyttöinen voimanlähde? ydinreaktori? entä, onko siinä räjähteitä, ohjuksia tai suorastaan ydinkärkiä? Vaikea pelastus ja suojeluoperaatio kerrassaan.

klo kymmenen 50: käynnistettiin kansainvälinen – harjoitusjoukkojen kansallisuuksien mukainen pelastusoperaatio. Johtosuhteen sopii maan hallitus lähettämällään toimintailmoituksella. Keitäs paikalla nyt onkaan? Kummallisen moni valtio on Itämerellä …

Savon City

Jopas jotain- Itämerellä ollut jännitys on mitä ilmeisimmin huipussaan. kenen joukoissa seisot? Kuinkahan pelastusoperaatiot saadaan käyntiin.

Etelä-Kiinan meri klo 7

Jokin kauppa-alus ilmoittaa räjähdyksestä keulassa. Valtavat tuhot. Alus on suorastaan uppoamisvaarassa kun vesi tulvii repeytyneestä aukosta. Tutkimusasema on lähellä, joten sieltä on lähetetty alus paikalle. Räjähdys viittaa terroritekoon tain jopa miinaan tai muuhun vastaavaan sotilasräjähteeseen. On mahdollinen terroriteko? Aluksen raportti on vielä epävarma. Vastaavia alusten katoamisia on tapahtunut viime aikoina useampiakin, tai selvitykset ovat vielä kesken.
Onko Itämeren ja Etelä-Kiinan meren tapahtumilla yhteyttä toisiinsa, muuta kuin sama ajankohta. Kiinalaisia sota-aluksia on kummallakin merellä, jos kohta, kaikkia muitakin.

Savon City

Onko kauppasota syttynyt, vai mistä on kysymys?