Kuolema Etelä-Kiinan merellä / 30, keltainen vaara?

Hyvä Vanhempi Toveri kahden kynän Sihteeri

Lähetän hieman väliaikatietoja ilmapiiristä Teille Pekingiin.

Kuulin paikallisen keskustelun ja lueskelin myös lehtien mielipiteitä. Muutamat uskovat että Suomessa puhuttu Kiinailmiö laantuu ja he eivät enää osta kiinalaisia tuotteita – eräs pohti takavuosina, että saasteet vähenevät Kiinassa ja USA:ssa kun tuotanto vähenee. Äskettäin listalle nousi lisäksi Kiinan aggressiivisuus laajentua merellä – hieman samoin kuin Neuvostoliitto talvisodan päivinä. Vielä mielipiteet ovat vähäisiä, mutta mainitsinpa.

Eräskin pohti, että ” Ystävämme Kiinan valuutan devalvoituminen ja pörssikurssien lasku on sitonut ulkomaiset sijoitukset tehokkaasti. Rahojen kotouttaminen siirtyy.” ja että ”Kiinailmiönä tunnettu toiminta siirsi länsimaiden tuotantoa halvan kustannustason maahan. Tarkoitus oli olla läsnä myös kehittyvillä markkinoilla.”

Vielä ei ole näkynyt liikettä kiinalaisia investointeja tai matkailun vähentämistä kohtaan, mutta saattaa kesällä 2018 jännitys lisääntyä – Suomen tulisi ottaa matkailijoita Kiinasta ja Venäjältäkin vain sen verran mitä heille riittää tarkkailijoita laittaa perään. Myös kiinalaisten suunnittelema Kemin jalostamo saattaa kohdata vastustusta!

Kiitos muuten lähetyksestä – tänne ilmestyi äskettäin autokuormallinen tavaraa.

En vielä ole ehtinyt purkaa, mutta vaikutti rahtikirjan mukaan olevan lastenvaunuja ja jokunen moottoripyöräkin. Pieni kaivuri oli seuraavassa lähetyksessä, joten pääsen syksyn pintaan tai keväällä kesämökillä töihin.

Kuopion vanhempi toveri

Savon Cityssä

Etelä-Kiinan mereltä oli kiinalaisten toimista äskettäin dokumentti yle1:llä.

Tulipa tuhti annos kansalaisille, mutta tämänhän me jo tiesimmekin. Ansoja on viritetty kiinalaisille ydinsukellusveneille ja laivoille, jos niitä tarvitaan – olemme järjestönä tietenkin virallisesti vain tutkijaohjelmien puitteissa mukana, mutta tietoa on kertynyt runsaasti, myös naapurijärjestöjen agenteilta.

Harjamäki

Siivooja löysi kirjeen missä oli suttuista tekstiä ja hän heitti sen paperinkeräykseen.

Mieleen jäi pari harvaa riviä, että siinä pohdittiin lännen itää vastaan käymiä sotia;

kolmea suurta meritaistelua, kreikkalaiset kävivät niistä pari (Salamiin taistelu ja Issoksen taistelu) ja liittoutuneet Midwayn taistelun toisen maailmansodan aikana Tyynellä valtamerellä 4.–7. kesäkuuta 1942 Japania vastaan. Neljäs itää vastaan käytävä taistelu tulee olemaan se, kun Kiina ja Pohjois-Korean kumppanit nitistetään.

Savon Cityssä

Tietoja kerätään kesää 2018 varten lisää. Saattaa olla että syksyn kuluessa raportoidaan vielä tarkemmin.

 

Jätä kommentti

*