Kuolema Etelä-Kiinan merellä: ✔️ Diplomatia ensin – Suuri pamaus

Korrehtuuri

Käsikirjoittaja ja kustannustoimittaja sekä sarjan menestyselokuvan tuleva tuottaja tapasivat Kuopiossa.

Keskustelussa päätettiin siirtää jakson “Suri pamaus” tapahtumat vasta Jännitystä kesälle 2018 – siis jännärin ja tulevan suur-elokuvan jatko-osaan. Niinpä tänä kesänä harjoitetaan sukkuladiplomatiaa ja teknologinen kehitys Savon Cityn tutkimuskeskuksessa on Kuopioon parveutuneilta agenteilta edelleen salainen.

Jokainen tietää, että ihmiskunta on vuoden kuluttua valmiimpi talouden lamautumiseen Kauko-Idässä. Suuret satojen kilometrien säteellä pamauksesta koituvat vahingot, kuten tsunami- ja materiaalivahingot kyetään estämään tai ainakin minimoimaan vuoden kuluessa. Mahdollisesti ydinpommia muistuttava salamanisku tai meteorin putoaminen saattaisi mykistää kaikki elektroniset laitteet – ja jäädyttää talouden pitkäksi aikaa – pienen saarikiistan vuoksi.

Yhtäältä, suurelokuvan tuottajaehdokas totesi: Pohjois-Korea olisi tässä monelle lukijalle ja elokuvan katsojalle kiinnostava ja huojentavampi kohde – mietimme lukijakunnan kanssa sopivaa etenemistä. Aikoinaan Korean sota sai maailman talouden piristymään. Tässä on jo aiemmin kirjoittajan mainitsema elementti kauppakilpailulle ja talouskasvulle huimiin lukemiin …

Lisäksi G20-maat pääsivät laihaan taloussopuun, joten tätä linjaa kannattaa kokeilla hetki. Väläyksiä ja satunnaisten laivojen katoamisia saattaa kuitenkin edelleen tapahtua, mitä jo esittelyjaksossa lukija saattoi ennakoida. Poliittinen tilanne kiristyy mahdollisesti äärimmilleen.

Kiinan lähimerillä ja Bermudalla

Tutkimusasema jatkaa suuri pamaus -harjoittelua ja raportoi teknisestä valmiudesta erittäin salaisesti ja niukasti. Leväkasvuston tutkimuksella on kiire.

Samalla tutkitaan meriin päätyneen muovimassan hyödyntämistä. Kiinan rannikolle on ilmaantunut lukuisia pieniä muovilauttoja merikasvuston sekaan. Vastaavia on maailman merillä runsaasti. Uusin keskittymä, mitä sukellusveneet ovat aikoneet hyödyntää, havaittiin äskettäin Bermudan kolmiossa. Ohjukset ovat nyt lähempänä Yhdysvaltoja kuin konsanaan Kuuban kriisin aikana. No, niinpä ne ovat Kiinan ja Venäjän rajoillakin – uskotaan tutkimusasemalla.

Pilvipatsas kalastaja-aluksen kuvaamana valoisaan aikaan

Jokainen on joskus törmännyt ajatukseen, että kirjailija Jules Verne vei meidät sukellusveneseikkailulle ja pumpuliruudin voimalla avaruuteen jo paljon ennen kuin tiede asiat ratkaisi – hän tunsi tekniikkaa. Vernen mukaan on nimetty esimerkiksi tietty tulivuorenpurkaus – kun maakuoressa oleva kupla puhkeaa.

Tutkimusasemalla

Kaikki on ollut valmista lähtölaskentaan aamusta alkaen. Laskentaa siirrettiin tunnilla sääolojen vuoksi. Liikenne on normaalia. Kohteet ovat liikkuneet suotuisasti. Odotetaan mitä pääkonttorilla tehdään.

Savon City valvomossa

Suomessa on tehty avaruus- ja fysiikan tutkimusta jo pitkään. Atomiaseen sijaan on mietitty jotain muuta. Tänään on ensimmäinen kokeilu. Kohteena on Etelä-Kiinan meri. Kun ensimmäistä ydinpommia kokeiltiin, pelkona oli se, että reaktio jatkuu ja jatkuu ja maailma tuhoutuu. Ainetta oli kuitenkin harvassa, joten reaktio kyettiin hallitsemaan – tai luonto hallitsi sen.

Operaatiohuoneessa

Testaus: Antenni? Ok, Säde? Ok, Teho? Lähestyy maksimia, Suihkuvirtaus? normaali, Vastapaino? kunnossa, Meriliikenne? kiinalainen rahtialus ylittää kohteen ennen ja jälkeen – normaali
Päätös: laskenta Suomen kesäaikaa klo: 13.00.

Japaninmerellä on odotettavissa ohjuskoe. Mahdollisesti myös vastatoimenpiteitä Pohjois-Korealle, siis kello 13 Suomen aikaa.

Etelä-Kiinan meri

Klo 13 ja viisi sadasosa sekuntia yli:

väläys kuin salama kirkkaalta taivaalta. klo 13.09 tsunami, maanjäristysilmiö mannerlaattojen liittymäkohdassa. Lievä.

Uutiset iltapäivällä Aasiassa

Tsunami, tai maanjäristys oli lievä mutta se havaittiin kaikkialla maailman seismisillä mittausasemilla.

Merenkulun ohjauskeskus on kadottanut yhteyden erääseen rahtialukseen. Alueen reunamilla olevia aluksia on pyydetty raportoimaan havainnoistaan. Alueen sotalaivat ovat turvautuneet varajärjestelmiin, kertoo luotettava tiedustelun tarkkailulähde. Eräät lentokoneet ovat tehneet pakkolaskun onnistuneesti tsunamin jälkeisenä ajankohtana. Koneita ei tiettävästi ollut liikkeellä havaitsemassa maanjäristysaluetta.

Merkillisesti Japanin ja Kiinan havittelema luoto on vyörynyt mereen lähes kokonaan, ilmeisesti lähialueen maankuoren liikkeiden vuoksi. perusteet saattavat pettää ja saari on sitten kadonnut veden pinnalta.

Tapausta ihmetellään lähetyksessä ilmeisen tavallisena.

. . .