Kuolema Etelä-Kiinan merellä / Ehdit mukaan

Tapahtunutta

Tilanne on kiristynyt eri puolilla maailmaa, missä mistäkin syystä. Kiina ja Yhdysvallat saastuttavat (häkää) eniten maailmassa. Kunnon kansalaiset vieroksuvat kasvihuonepäästöjä ja välttävät ostamasta häkämaitten tuotteita.

Kun tuotanto pienenee, päästöt vähenevät. YK:n turvallisuusneuvoston valtioista niin Venäjä kuin Kiinakin ovat antaneet piut paut kansainväliselle oikeudelle – Venäjä Krimin niemimaan suhteen, ja Kiina (mitkähän japanilaisten saaret ne nyt olivatkaan) aluelaajennuskielloille. Kesätapahtumien jutun juuri on tämä viimeisin seikasto. Sanktioita on lisättävä

Tilanne on kiristynyt eri puolilla maailmaa, missä mistäkin syystä. Parhaillaan höyryävät kiinalais-venäläiset saattueet Muurmanskiin (oikeasti Alaskaan ja Bostoniin) ja vain pieni erityislähetys Muurmanskiin ja sieltä Kuopioon, sekä saattue Pietariin (oikeasti otaksuttavasti Ahvenanmaalle). Lastina saattueissa on rahtiluetteloitten mukaan muun muassa lastenvaunuja ja lasten ruokaa ynnä muuta pientä piraattikamaa.

Kuopioon ja Savoon on perustettu siellä ennestään toimineitten agenttien tukikohtien lisäksi uusia. Muutamaa salaisinta hanketta on jo sivuttu. Erikoinen hanke on myös suomalainen leväkasvuston tutkimushanke maailman merillä – kuten Etelä-Kiinan merellä ja Kiinan lähialueitten rannikoilla. Tapaus saattaa liittyä Suomen sotilaslainsäädännön uudistuksiin — nythän suomalaiset sotilaat voivat olla eri tehtävissä maailmalla.

Yhtäältä, suomalainen tiedustelutoiminta hakee muotojaan, niin kotimaassa kuin maailmalla. Toistaiseksi asiat etenevät omalla painollan ja muu pidetään salaisena.

Paljon muutakin on jo oikeastaan tapahtunut 16 jaksossa, mutta ne ehtii silmäillä vielä läpi ja päästä mukaan tapahtumien keskipisteeseen. Tänä kesänä Kuopio on mitä ilmeisimmin politiikan keskiössä.