Kuolema Etelä-Kiinan merellä, XXII / Selviytymiskurssilla

Kuolema Etelä-Kiinan merellä - kesäjännäri

Kuopiossa

Agentin paikalliseen koulutukseen sisältyy selviytyminen luonnossa, niin kesällä kuin talvellakin. Toimistollamme on laaja kirjasto pohjoisen maanosan syötävistä yrteistä, kasvimaan hoidosta ja pienviljelystä. Alkuun agentti hoitaa pienviljelykset eri kohteissa ja vasta tämän jälkeen on päivittäin muita kenttätehtäviä.

Kurssi alkaa Suomessa ja maailmalla muuallakin sillä, että jokaisen on osattava esimerkiksi valmistaa gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä. Tässä oppaana on ”You did vhat?! -teos, jotta valmista kauraa valmistuisi kohtuullisesti. Kun tämä osataan, kevyillä retkikeittimillä onnistuu sama paikallisin maustein ryyditettynä lähes jokaiselta parissa päivässä.

Metsässä samoilu on jo sitten luku sinänsä – Suomi on pitkä ja monen kasvuvyöhykkeen maa. No, onneksi on hyvät tiet, huoltoasemat ja marketit sekä lukuisat luottokortit, ettei kukaan näänny nälkään. 70 ruokayrttiä ja erilaisia marjoja on huima tavoite. Onneksi ne kasvavat eri puolilla maata. Lintujen ja riistaeläinten hyödyntäminen on osa kurssia – riistapatoja saa valmistaa vain metsästysaikaan, noin virallisesti siis.

Jossakin Kuopion seudulla

Äskettäin Kuopioon muuttanut agenttimme hankki perinteisimmän suomalaisen kahvinkeittimen, mitä löytyy – eikä tällä tarkoiteta kahvipannua tai nuotioilla käytettävää kuparista nokipannuakaan. Se on se lasinen spriikeittimellä varustettu, missä on ylhäällä suppilo, mihin kahvijauho annostellaan ja vesi kiehuessaan nousee sinne ja liuottaa kahvijuoman valuessaan takaisin alakannuun. Hyvä. Tämä soveltuu samalla vaivattomasti erilaisten yrttiuutteitten valmistukseen, mitä agentille opetetaan lähiaikoina jollakin tilauskurssilla – toimisto on ostanut sinne paikan – jokin kansalaisopisto tai Martatko ne olivat asialla, täytyy katsoa esitteestä. Myöhemmin samalla laitteella uutetaan myös suomalaisen luonnon myrkyllisimmistä aineista tarpeelliset tyrmäystipat ja vastaavat aineet – niitä tehtiin sinänsä jo kotimaan peruskurssilla.

Etelä-Kiinan merellä

Tutkimusasema saatiin suojattua tsunamilta – se on rakenteeltaan vakaa. Koe onnistui hyvin. Vahingossa näköjään katosi pari kauppalaivaa ja sotilaskoneita sekä eri maiden sukellusveneitä, jotka seikkailivat tutkimusalueella. Niistä tuskin nousee uutismylläkkää mutta selvitykset ovat varmasti eri blokeissa ponnekkaita.

Savon City

Tarvikkeemme etenevät maailman merillä suunnitelman mukaisesti.

Saattueet

Erikoiset lähetykset, varmaankin jonkin järjestön tai kansainvälisen yrityksen tilaamat tarvikkeet etenevät hieman takkuillen saattueissa. Vauhdilla eri puolilla maailman meriä kasatut saattueharjoitukset jatkuvat. Harjoitukset ovat rasittaneet rahtilaivojen miehistöä ja saattoaluksia.

Kommodori pohtii, että kauppa totaalisesti pysähtyisi sodan tullen. Saattotehtäviin ei liikenisi aluksia millään valtiolla. Tämän vuoksi jokainen suurvalta pyrkii olemaan omavarainen.

Jotain kummallista on kotivesillä sattunut – jälleen. Onneksi purjehdimme alueen poikki jo hyvän aikaa sitten. Kurssikavereita on kateissa.