Kuopion matkailu: Lapin taso on sopiva tavoite

Kuopion matkailun visio 2035

Saksalaiset oikeastaan aloittivat Savon massaturismin. On hyvä, että berliiniläinen lehti kirjoitti lukijoilleen Itä-Suomesta ja Kuopion seudusta paratiisin omaisena (SS 4.7.17). Savon Sanomat kertoi 10.1.17 aloitteesta, että Kuopion seutu pitäisi nimetä paratiisimaisena Unescon maailmanperintökohteeksi. Äskettäin pohdittiin lehdessä myös mahdollisuuksia yltää matkailukohteena jopa Lapin yli.

Kuopiolla todella on matkailupotentiaalia, sillä majoitusliikkeitten käyttöaste on kaupungin tilastojen mukaan alle 50 %. L apin yöpymismäärät ovat noin kolminkertaiset Kuopioon verrattuna. Kuopio on 6. vilkkain matkailukaupunki. Tavoiteltavaa on, mihin Lapin etumatkaan kaavilainen Hannu Musakka mielipiteessään (Savon Sanomat 16.7.) ja yhteisötoimittaja Markus Karjalainen (SS 17.7.) viittaavat.

Kuopion verkkosivuilla kerrotaan osuvasti:

 • ”Pohjois-Savossa on laaja ja monipuolinen matkailupalveluiden tarjonta. Kuopion ympärillä oleva lähialue Varkaudesta Iisalmen seudulle on Järvi-Suomen ydintä tarjoten ympärivuotisesti huippupalvelua. Alue on helposti tavoitettavissa.” Kuopio on täydellinen lomakohde. Kulttuuria, viihdettä, tapahtumia, kaupunkielämää, shoppailua, järviluontoa – kaikki kuorrutettuna savolaisella huumorilla ja elämäniloisella asenteella.
 • Kuvankauniin Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio tarjoaa matkailuelämyksiä vuodenajasta riippumatta. Kesällä sisävesiristeilyt, melontaretket, vesijetti- ja mönkijäsafarit sekä muut vauhdikkaat aktiviteetit takaavat tapahtuman täyteisen lomapäivän. Talvella Kallaveden jäädyttyä vedetään luistimet jalkaan ja vaihdetaan mönkijän tilalle moottorikelkka!

 • BusinessKuopio pyrkii edistämään alueen yrittäjien toimintaa sekä Kuopion vetovoimaisuutta ja investointeja tuomalla esiin yrittäjien ja toimijoiden tarinoita, ajan ja alueen ilmiöitä sekä kertomalla kasvun mahdollisuuksista. Kuopio onkin noussut vuoden 2017 alusta Suomen suosituimmaksi mökkikunnaksi. Kuopio kipusi tilastojen kärkeen kuntaliitosten myötä.”

  Kuopion laatutoiminnan visioksi voisi lisätä matkailun tavoitteen 2035: Kuopion seutu yltää matkailussa Lapin tasolle.

  Karjalainen kertasi lukuisia yksittäisiä hankkeita. Matkailustrategian keinot päästä tavoitteeseen määritellään yhdessä Itä-Suomen yritys- ja palveluverkostojen kanssa. Kun alueen kunnat ja yritykset sekä opetus pyrkivät samaan päämäärään, vision tavoite voidaan saavuttaa ja oleva matkailupotentiaali hyödyntää, askel kerrallaan.

  Eino J. Pennanen

  (Savon Sanomat, Lukijan sanomat 18.7.2017 korrehtuuri)

  . . . .
  Missio on ”olemisen” tai toiminnan tarkoitus;

  visio on lähinnä tavoite / päämäärä (jutussa: vuonna 2035)

  Laatutoiminnan sanastoa, kts. ISO SFS 9000 laatustandardeista tarkemmin …

  Kuopion kaupungin verkkosivulla on 29.5. kokouksen visioita esittävä muistio …

 • Lainauksia tarjotaan lukijalle em. sivuilta, kun ne ovat asiaa … vahvuuksien todistelua

 • Jätä kommentti

  *