Lapsilisät lyhytkasvuisille

Ajatellaanpa miljardin vuoden päähän kun ihminen muuttaa kaukaiselle planeetalle.

Aurinkokunnalla on vielä hetki elinaikaa, mutta lajin säilyminen edellyttää siirtymistä muualle. Matka kaukaiselle uudelle Maalle kestää ehkä vuosituhansia, ehkä jopa ikuisuuden, valovuosia.

Avaruusalus olisi oltava mahdollisimman ketterä mutta kestävä, ikuinen suorastaan. Ilmeisesti matkaa taitettaisiin eri suuntiin lähetetyillä aluksilla ja retkikunnilla. Tukialuksissa olisi kaikkea, kuten jo televisiosarjoista on saanut nähdä.

Lyhytkasvuisuus on tulevaisuudessa mittaamaton etu.

Ihminen on pieniruokainen, elää kauemmin jne. Nettisanakirjan mukaan Lyhytkasvuisuudelle on löydettävissä lähes 500 erilaista lääketieteellistä syytä. Yleisimpiä syitä ovat muun muassa luissa olevien kasvuvyöhykkeiden tai luuston muodostumisen häiriöt, ja hormonitkin mainittiin. Artikkeli kertoi ’syistä’. Juttu tulisi rakentaa eduiksi.

Muunneltavaa siis on mini-ihmisen rakennuspalikoissa.

Geenimanipuloinnilla voinee kehittää tällaisen lyhytkasvuisen ja pienikokoisen ihmislajin. Myös luonnollisesti näitä tekijöitä suosimalla muutos saadaan aikaan – evoluutiota siis tämäkin. Lisääntymisessä lapsilisät voidaan ohjata tätä tarkoitusta silmälläpitäen. Havaitaan, että on edullista olla lyhytkasvuinen.

Pienikokoisia mahtuu maailmaan enemmän, asunnot, hissit, autot ja vaatteetkin ovat pienikokoisia – kulutusta voidaan vähentää. Luontokin kuluu vähemmin.

 

Kommentit

 • Arja Hakala

  Nykypäivänä voi ihmistenkin varaosia tehdä 3 D-biotulostimella.

  Se on merkittävä mullistus osaavien ammattilaisten työvälineenä.

  • Eino J. (maallikkona)

   aivan
   luinkin aiheesta äskettäin.
   koskahan onnistutaan tehdä koko prosessi tulostamalla ihminen? tuossa onkin ehkä seuraavan jännärini aihetta – kun avaruusalus matkaa avaruudessa biomassaa ja tulostuskoodit mukanaan … Aikoinaan oli suuri uutinen, kun Kapkaupungissa onnistuttiin siirtämään sydän. mutta että jos sen voisi valmistaa hermoratoineen ym.
   Kiitos ajatuksesta

 • Leena Raveikko

  Blogissa on ironian/huumorin lisäksi myös ideaa. Näin on, pieniä mahtuu lisäksi pallolle enemmän. Mutta se ei liene hyvä asia. Pienuutta ei kyllä ihannoida, suurikasvuisuutta sen sijaan kyllä. Eikös se niin ole, että pitkät kansalaiset saavat yleensä ne parhaat työpaikat… vai muistanko väärin.

  • Eino J. (maallikkona)

   kiitos kannustuksesta
   tiedä sanoa, mitä ihannoidaan. Pituutta on tullut lisää paremman ravinnon ansiosta. Vanhat sängyt ovat lyhemmille ja entisajan haarniskat. Erityisen pitkiksi venähtävät nämä hampurilaisia paljon nuorena syöneet, näin luulen. Valtaväestö saanee parhaat työpaikat – jos ovat lyhyitä, lyhyet – jos pitkiä, pitkät – arvelen

Kommentointi on suljettu.