Lisää vanhuksia ❤ !

Ihmisen kehitys tarinankertojaksi ja tietoverkkojen käyttäjäksi

Vanhat ihmiset ovat mukavia. Ukkini eräs opettavainen sanonta oli, että vanhalla saa nauraa mutta vaivaiselle ei. Tottahan vanhoja ja vaivaisiakin on, mutta runsaasti on jo aiemmin sanottuja tervaskantoja tai teräsvaareja ja teräsmummoja. Kopsakasti kävelevät ja liikkuvat ja muistikin pelaa vuosikymmenten yli. Hyvä niin. Ehkä muutama pilleri tai nappi kuuluu aamutuimaan ottaa, ehkä, niinhän jo moni nuorempikin (joutuu) tekee. Elelevät kotonaan ja pitävät seuroja ja tapaamisia kaupungilla.

Poiminn netistä, että Vanhustyön keskusliiton Vanhustenviikko on 3.-10.10.2021.

Tänä vuonna viikon teemana on:  Luonto antaa voimaa. Näköjään teema kantaa koko vuoden yli. Niinhän se on, samoilla täytyy. Onkohan kukaan järjestänyt luontoretkiä, ulkoilua ja ulkoilutusta? Toivoa vain sopii että eväsretkiä on heillekin jotka eivät itse enää jaksa pitkiä samoilureittejä, ja niin että tuolta reitiltä pääsee kotiin hetikohta.

Puistot ovat mukavia. Kadunvarretkin on paikoin täynnä istutuksia. Talot ovat komeita. On mukavaa ulkoilla. Ehkä kesällä on joskus liian kuumaa, talvella liian kylmää ja joskus sateista, mutta kyllä se siitä päivä ja viikko kerrallaan.

Verkkosivulla todetaan Vanhustenviikon historiasta:

Vuonna 1954 todettiin vanhustenpäivän tarkoituksena olevan saada kaikki ne, joilla on ”elossa vanhenevia omaisia, näitä silloin muistamaan ja tuomaan ilmi koko yhteiskunnan kiitollisuus sille polvelle, joka on nykypolven elämän rakentanut.”

Nuorista tulee aikanaan mukavia vanhuksia.  maahanmuuttajistakin.

Lisää vanhuksia voitaisiin tuoda esimerkiksi kehitysmaista tänne Suomeen. Meillähän on kohtuullisen hyvät, monia maita paremmat vanhusolot. Jos kohta, monet tykkäävät lähteä eläkepäiviksi lämpöisiin maihin. Muutaman vuoden jälkeen suomalainen kaipaa vuodenaikojen vaihtelua, että tulee syksy ja talvi. Nykyisin tuo raja on hieman hämärtynyt ja talvikin jäänyt entistä lyhyemmäksi, mutta on silti ollut muutamia pakkasjaksojakin. ja lunta.

Vanhusvienti saattaisi olla vuoden liiketoimi – tai tässä: tuonti siis.

Pidetään siis saappaat jalassa ja jalat maassa koko viikon. Eli onnellista aikaa tälle vuodelle!