Lukuilta kääntyy yöksi

Saattaa olla että Kirjojen yö ja Helsingissä 20.8.2020 koronapandemian nousevien tapauslukujen vuoksi peruttu Taiteiden yö ovat kaupallisia tapahtumia kulttuurin vaalimisen ohella tai sen lisäksi, mutta päätin mahdollisuudesta huolimatta tallentaa pari riviä aiheesta. Jossakin sivustolla on aiheesta enemmän, mutta eräällä sivustolla kerrotaan Akateemisen aloitteesta ryhdytyn pohtimaan teemayön järjestämistä 30 vuotta sitten. Jo noin kauan aihe on ollut esillä, joten perinteestä voinee jo puhua.

 

Poikkesin päivällä aamukävelyn reitillä kirjakaupassa. Kävin siellä eilenkin. Samoin jutustelin erään kierrätyskirjoja myyvän torikauppiaan kanssa – ostinko jotain – ehkä koskapa lukemattomien kirjojen pino vaikuttaa hieman korkeammalta ja ostoskassissa näyttää olevan kirja tai pari. Kirjojen ostaminen on minulle tavanomaista, kerran viikossa tai jopa useammin – joskus toki harvemminkin, joten en nyt tarkkaan osaa sanoa, milloin mikäkin kirja on ostettu ja milloin mikäkin kauppakassi monista sellaisista on ollut kauppareissulla mukanani.

 

Silmäilin tänään paria tai kolmea kirjaa. Luettavanani on erään sarjan osia – löysin niitä lisää tässä kesän korvilla keräilijältä – kun olin aloittanut sarjan seuraamisen sen ilmestyttyä aikoinaan – ja jäänyt jonnekin muutaman julkaisun alkupäähän. Nyt sarjaa jatkan kun aina aikaa on.  Luin sarjan ensimmäisen osan likipitäen niiltä istuimiltani kun satuin valitsemaan teoksen silloisena lauantain tai viikonlopun kirjaostoksenani. Kaiketi jo toinenkin osa oli silloin myynnissä, joten saatoin lukea tapahtumien etenemisestä samaan syssyyn.

Monia samankaltaisia sarjoja on sattunut vuosien varrella käsiini ja luettavakseni vastaavalla tavalla kuin nykyinen luettavani. Tapoihini kuuluu myös, että luen samaan ajankohtaan – siinä sivussa – liittyvää ammattikirjallisuutta tai tämän blogini kategoriaan liittyviä muita aihealoja; taloutta ja politiikkaa. Paksut teokset edellyttävät lukujärjestystä ja ainakin ulkoilun ja ruokailun järjestämistä. Kukapa sitä nyt yhtäjaksoisesti kovin pitkään istuskelee? Ehkä töissä sen 8 tuntia, mutta noin muuten?

 

Raportoin vielä yön sydäntunteina, miten lukeminen edistyy,  ellen torkahda.

Jätä kommentti

*