luomuihmisellä(kin) vastuuta ‼️

Ihmiskunta on päästetty monesta pälkähästä erityisesti puhtauden lisääntyessä. Toinen hyvä on kehittynyt lääketieteen myötä. Vielä äskettäin lääkäreillä oli tapana mennä synnytyslääkäriksi samoissa suojavaatteissa ja ehkä enempää peseytymättä ruumiskellarin toimista. – Näin kerrotaan Wienissä havaitun, ja asukkaat alkoivat pelätä ja kaihtaa sairaalaan menoa synnytykseen. Tuolloin havaittiin ehkä ensimmäisen kerran tuo hygienian vaatimus ja olemus erityisesti sairaalatyössä. – tai tautien leviämismekanismi erityisesti.

Jo ammoin tiedettiin sotimisen taidon myötä, että multaisella pellolla haavoittunut sai pahemmat taudit kuin kuivassa maastossa. Pasiliskot tarttuivat siis herkemmin mullan mukana. Niin ne kaikki eri tauteihin kuolleitten ainekset levisivät myös noissa lääkärin pukineissa mainitussa Wienin tapauksessa.

Muista enää teosta, mistä aiheesta aikoinaan luin, mutta 18-luvusta kerrottiin. Asia on siis ihmiskunnalle kohtuullisen tuore. Olihan näitä epidemioita kaupungeissa todettu monen nimisinä surmina jo kautta aikojen. Oli musta surma ja ruttoja jos mihin lähtöön.

Rokotustiedon kehittyessä on saatu jatkoaikaa. Onko luomuus sitten ihmiskunnalta mennyt? tai olemmeko jalostuneet väärin? saa pohtia. Ihmiskunta on kuitenkin elossa ja voi kohtuullisen hyvin. Ehkäpä siis liiaksikin.

Luomuihmisillä on liikaa vastuuta siihen nähden, mitä yksilö kykenee itse hallitsemaan. Rokotepakko on hyvä asia ihmiskunnan terveyden säilyttämisessä. Rokotusvastaiset käyttävät energiaansa tarpeettomiin toimiin, kun olisi mentävä esimerkiksi kirkkoon kiittämään luojaansa uudesta jatkoajasta. Yhteiskunta keventää vastuun taakkaa kun rokotukset ovat välttämättöminä meille pakollisia.

  • – – –
  • 15.12 hoksasin lisätä tuon -kin päätteen, kun se oli alkuaankin ajatuksena + ‼️ 16.12.