Luonnollista elämää

”Taas tekee mieli käydä paratiisisaarilla lomailemassa.” ”Oletko käynyt?” ”En ole, mutta on tehnyt mieli aiemminkin.” – Plogisti ja Lukija keskustelevat.

”Hyvä onkin, toteaa Lukija, sillä ulkomailla matkailu on kansantaloudessa kulutusta ja Suomihan rahoittaa tästä osan velkaa ottamalla. Olisi oltava vastaava tulo, eli myyntiä Suomesta.” – ”Niin, tiedän kyllä. Kotimaassa matkaileva on siis kansallisen hyödyn asialla ja matkailija on tavallaan tuhlari.” ”No, voisihan sen ehkä noinkin sanoa”, pohtii Lukija.”

L: Noissa kehittyvissä maissa on tietysti mukava olla vuosituhansia siellä asuneena, he tuntevat vaarat ja ovat sopeutuneet – ehkä ovat meikäläisittäin pienituloisia tai jopa köyhiä.

B: Totta, ymmärrän. Ihmiset siellä ovat kasvaneet paikallisiksi. Eräällä saarella oli ollut jopa erittäin pienikokoisia ihmisiä – ruokaa oli vähän ja yhteisö oli sulkeutunut, eli kehittänyt oman kulttuurinsa.

L: Olen lukenut asiasta.

B: Päivän lehdessä pohdittiin ihmisrodun kehitystä, luit varmaankin. Siinä oli perinteinen kehityskuva neljältä jalalta pystyssä käveleväksi, kuten blogissani oli äskettäin. Miehet kasvavat pitemmiksi ja lisääntyvät naiset valikoituvat aiempaa lyhemmiksi – taisi olla jutun juoni.

L: Kyllä, ja lapset syntyvät entistä kookkaimpina ja suuripäisempinä … Luin jutun kyllä.

B: Tuolla Paratiisisaarella ihmiset ovat luonnollisia – synnytyksiin ei ole tarvittu keisarinleikkauksia, kun niitä ei ole ollutkaan, joten geeneistä on valikoitunut luonnolliseen elämään soveltuvat. Isopäiset mukulat ja niitä synnyttäneet äidit kuolivat lapsivuoteeseen, näin luulen.

Lukija: Ilmeisesti. Mikähän on syynä näihin linjauksiin? siis suurikokoisempiin lapsiin?

Blogisti: Maallikko tietenkin vain arvailee, mutta viittasinkin jo tuohon kuvitteellisen saaren luonnolliseen elämäntyyliin. Tiesithän sen, että Yhdysvalloissa on jalostettu lihakarjarotu, mikä ei kykene enää poikimaan kun vasikka on siihen liian suuri – näitä ei saa tuoda Suomeen, mutta lähimmät olivat jo Ruotsissa takavuosien tv-ohjelman mukaan? varmaankin tiesit.

Nähdäkseni nykyisin suositaan keskoshoitoja, keisarinleikkauksia jos lapsi ei mahdu synnytyskanavasta, hedelmöityshoitoja luonnostaan lapsettomille ja siis luonnossa lisääntymiskyvyttömille ja lapsia hoidetaan ja rokotetaan luontaiskansoja enemmän, mikä mahdollistaa luonnossa lisääntymiskyvyttömän, tai tuohon ikään muutoin ehtimättömän, ihmislajin lisääntymisen – eli vääristää geenipohjaa, mihin lehden jutussa viitattiin. Uskoisitko tämän?

L: Kyllähän tuo tietenkin totta on, mutta täytyy hieman miettiä ja tutkia. Se uskonnollisten geenien lisääntymisjuttu oli myös mielenkiintoinen.

B: Aivan. Moni valtio – siis kansa – lisääntyy kilvan, eli tekee lapsia runsaasti. Eräs esimerkki on tietääkseni Palestiina ja Israel, ja siellä nämä vanhoillisimmat uskovaiset. He kilpailevat siitä, kumpi kansa on suurempi.

Luin jostain, että myös Iran on asettanut tavoitteekseen suuren armeijan synnyttämisen. Noissa maissa saattaa äidillä olla yli kymmenen lasta, jopa 16. Tällöin siis uskonto tavallaan monistaa omia geenejään. Valtiomuodostahan tässä oikeastaan puhutaan. Ehkäpä hieman samoin kuin katolilaisuus palauttaisi Rooman vallan, kreikkalaiskatolilaisuus Bysantin ja islamilaisuus, ei enää arabien vallan, vaan yleensä sen, mikä heimo tai uskomus ja sen mukainen hallinto on enemmistönä tuon kulttuurin alueella. Tältä näyttää?

Niinpä.

B: Havaitsithan että uskonnollisia vähemmistöjä ”taas” sorretaan ja heitä pakenee kasapäin Myanmarista ja muualtakin? Tietenkin luit lehden tarkkaan.

Jos aikasi vielä antaa, pohditaan kysymystä, eikö siinä pakoon ajamisessa ole liikaväestön maasta poistamisesta kysymys, eli elintilan järjestämistä omalle heimolle? On varmaan, mutta pohditaan sitä myöhemmin.