Mikä maa hyökkää Suomeen?

Pohdin asiaa eräänä heinäkuisena päivänä (kun satoi):

Johdanto - tilanne kiristyy

Muistaakseni kirjailija Christian Jacq kertoo eräässä romaanissaan muinaisten egyptiläisten hyökkäyksestä Siinain autiomaan kautta itään. Erikoista sodan suunnittelussa oli se, että autiomaassa oli päivämatkan päässä vesivarastoja sotajoukoille. Saattoi se olla niinkin, että kerrottiin hyökkäyksestä Egyptiin. Oleellista tarinan etenemiselle on muistikuvani ennalta toteutetuista vesi- ja ruokavarastoista hyökkäysreitillä.

Asetelma ja johtopäätökset
Kesälomallani eräänä heinäkuisena sadepäivänä tutkin ruokakaupoissa, kuinka suuret lastenruokavarastot Kuopiossa (ja arviolta koko Suomessa) ovat, ja toiseksi: millä kielillä käyttöohjeet on laadittu.

Satunnaisen otannan perusteella:
1. Lastenruokavarastot myymälän hyllyissä ovat monipuoliset, mutta varsin vähäiset.
2. Ylivoimaisesti suurin uhka Suomelle on Ruotsi, koska valtaosa lastenruokapurkkien teksteistä on myös ruotsinkielellä. Valmistusmaasta riippuen, muita ohjekieliä olivat viro ja ehkä muut Baltian maat, joissakin Saksa ja Venäjä. Vaikuttaa että Ahvenanmaalla valmistetuissa tuotteissa on monikieliset käyttöohjeet.
3. Johtopäätös mätäkuun tutkimuksesta: Ilmeisesti todennäköisin hyökkääjä Suomeen on Ruotsi (myös Ahvenanmaa). Lastenruokapurkeissa on 50 % / 50 % sekä suomen- että ruotsinkielinen käyttöohje. Muut tahot jäävät esiintymistiheytensä vuoksi sivuun.

Ajatukseni johtuivat tutkimusaiheen valinnassa siihen, että Venäjä toimitti kolmisensataa (300) rekkalastillista lastenruokaa ja kenties muita humanitaarisia tarvikkeita Ukrainaan hyökänneitten tunnuksettomien vihreiden miesten kohdealueelle.

[Jos joukot olivat venäläisiä, (Venäjän muukalaislegioona) he suosivat humanitaarisista syistä lasten ruokaa. Saattoihan ruokaerät olla myös siihen tarkoitukseen mihin sen kerrottiin olevankin – vaikea sanoa kun en ollut katsomassa paikanpäällä.]

Lähdeaineistossa mm. kertomakirjallisuus:

Christian Jacg on kiroittanut useita Ramses II elämää käsitteleviä romaneja, joihin alussa muistinvaraisesti viittasin.

    Kadeshin (Wikipedian mukaan) taistelu oli Egyptin valtakunnan Ramses II:n johdolla käymä taistelu Muwatalli II:n johtamien heettiläisten kanssa Kadeshin kaupungissa Orontes-joella nykyisessä Syyriassa. Mahdollisesti se oli muinaisen ajan suurin sotavaunutaistelu. Siihen osallistui yli 5 000 sotavaunua.

    Taistelu tunnetaan, koska siitä on jäänyt runsaasti arkeologista todistusaineistoa, muun muassa osapuolten solmima rauhansopimus sekä taistelukuvauksia Ramses II:n kunniaksi pystytetyissä muistomerkeissä, esimerkiksi Pentaurin runossa. (Kaikki tämä siis Wikipediassa)