Mitä kuuluu Kuopion Torille 3

Esitäin tässä juttusarjassa Torin kehitysideoita (Tahtomatta siis rajoittaa, tai vaikuttaa markkinoitten vääristymiseenkään – jokainen tietenkin on itse ostoksissaan valistunut). Ajatukset ovat maallikon.

 

Rasvan paistoon ja uunitoimintaan tarvitaan huippuimuri.

Sen voi rakentaa hieman samoin kuin pakokaasujen poisto korjaamoissa. Poistoilman letku kiinnitetään auton pakoputkeen – Torilla pikaliittimellä Torin kansikiveyksen läpi kellaritilan hormistoon. Torilla on edellytettävä paistopisteen tai savuavan  uunin yläpuolelle erillinen liesituuletin (koppa), mikä kerää käryn talteen, ja Torin alle johtavaan putkistoon.

Alatorin päästöt ohjataan nykyisin korkeaa hormia pitkin taivaalle Sokoksen nurkalla. (Oma käsitys Alatorin tekniikasta.) No, kannattaako investointi, on toinen juttu. Tarvitsevatko lähes pysyvän oloiset toiminnot rakennusluvan, on ratkaistava erikseen. Rasvankäryn poistokupu voisi olla torivaruste, kuten toripöydät ja siihen sisältyvä kangaskatos ovat vuokrattavissa torivalvojalta. Jo vain.

 

Torilla on sähköpisteitä, joista kulkee sähkökaapeleita ja johtonippuja. Pylväät näyttävät tarjoavan jakamopalvelua. Osa kaapeleista on suojattu kävelyurien kohdalta kompastumisvaaraa vähentävällä tavalla pehmustein. osa taitaa olla vapaasti. Toripisteessä voisi olla myös pikaliitin sähkölle. Hienoinen haaste kosteussuojan ja turvallisuuden osalta sekin. Kansikaivoja tulisi tehdä ja reikiä kiveykseen, mikä lisää torikannen vuotoriskejä …

 

Kun käytiin hienostelemaan, myös torikauppiaan vesipiste voisi olla kiveyksen läpi johdettu. Kun tulee vettä, olisi tietysti oltava viemärikin. Liittimet tuskin toimivat luotettavasti läpi vuoden, joten tekniikka olisi haaste. Samalla kunnan varoin tuettaisiin ehkä toimintaa, minkä yksityisyrittäjä ostaa itse Torin laidalla olevissa kiinteistöissä toimiessaan. Hupia ja sirkushuveja … kenen kustannuksella, on toinen juttu.

 

 


Jätän lupauksistani huolimatta valokuvat pois, kunkin oma mielikuvitus ratkaisee asiat. Ehkäpä vielä juttu 4 voisi kiinnostaa. Mitä kuuluu Kuopion Torille?

LINKIT esipuheeseen ja kehitysideoihin (juttu 2):

Mitä kuuluu Kuopion Torille?

Mitä kuuluu Kuopion Torille 2

2

 

 

Jätä kommentti

*