”Niskuroinnistako” palkinto? Fimea

Mielestäni maakuntaliitto on ymmärtänyt Fimean Kuopioon keskittämisen oikein. Vuonna 2009 tehty päätös on tehtävä tehokkaaksi tarvittaessa irtisanoen siirtoon suostumattomat.

Usein tämä tehdään lakkauttamalla koko virasto ja perustamalla uusi. Jokainen saa hakea uuden viraston vapaita tehtäviä. Irtisanomisaika on lyhyt.

 

Muutosvastarinta on ymmärrettävä ja se sisältyy elämämme jokaiseen vaiheeseen. Puhutaan jopa myötävastarinnasta. Haluamme pitäytyä entisessä, uudet haasteet pelottavat ja hämmentävät. Vähättely ja kiukku ovat luopumisen, muutospolun ja surupolun vaiheita. Selvitysmies Soininvaaran raportti on sinänsä hyvä huojennus muuttujille. He voivat hieman huoahtaa ennen rutistusta.

 

Muutosvastarinta määritellään monin tavoin, mutta kansanomaisesti Fimean siirron vetkuttelua voi sanoa myös ”niskuroinniksi” jos henkilökunnan vastustus on mukana ja vahingollista toimintaa? Jos myötävastarinta on yksilön edun lisäksi yhteiskunnalle hyväksi, siitä tietenkin palkitaan.

 

Uskoisi kuitenkin, jos siirtolakeja on säädetty, että ylijohtaja istuisi jo Kuopion virastossaan, vaikka muutos on miten kesken. Tämä jos mikä osoittaa erityistä kuuliaisuutta ja luottamusta. Muutoinhan tämä on maallikkokansalaisen toiminnan ulkopuolella.

Eino J. Pennanen


Lyhyesti Savon Sanomille 26.1.2017

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Linkkejä, ken tahtoo tutustua aiheeseen lähemmin:

  – luin aiheesta vain Savon Sanomista

  Muita
  maakuntaliiton sivut JA maakuntaliitosta
  ”Ministeri Rehula: Fimea tulee sovitusti Kuopioon 2014 loppuun mennessä

  ”Ministeri Juha Rehulan mukaan ei ole mitään syytä epäillä tai kyseenalaistaa Fimeasta tehtyä päätöstä. Hänen mukaansa lähtökohtana on edelleen Fimean toimintojen alueellistaminen Kuopioon täysimääräisesti vuoden 2014 loppuun mennessä. Se tarkoittaa noin 200 henkilötyövuoden siirtymistä Kuopioon.”

  Muuta (täytyy lukea joskus)

  jotain muutakin näyttää löytyvän tästä ”farssista”, että kukapa tuon lopulta tiennee sanoa, mikä lopputulos tulee olemaan

  P-S tietopalvelut

  kuntalehden sivut

  • Eino J. (maallikkona)

   Aihe on kiinnostava
   kannattaa pohtia

   Bongasin päivälehdestä hallintoalamaisen kirjoituksen Fimea-asiassa:
   Aiheeseen liittyvä mielipide Savon Sanomissa 5.2.2017

   kirjoituksia on ollut muitakin, mutta
   joiden linkkejä en muistanut aikanaan noukkia …
   (vie klikattaessa yhden ilmaisen lukutapahtuman 1/5, jos on vain paperilehden tilaaja).

   7.2.2017 on asiaa pohdittu SS Mielipidepalstalla kysyvästi

   9.2.2017 on laaja pohdinta SS Mielipidepalstalla Kuopio keskeisin ym. ajatuksin – kannattaa lukea tämäkin näkökulma!

Kommentointi on suljettu.