oikeasti tuntematon Tuntematon sotilas! 🌠🌠🌠🌠+

Jokainen sukupolvi ottaa haltuun oman aikansa. ja vastuun siitä.

Loppiaisena muisteltiin talvisodan Kuopion pommituksia Р80 vuotta. Itsenäisyyspäivään kuuluva Tuntematon sotilas näytettiin nyt uusimpana versiona; Vuoden 2017 filmatisointi Väinö Linnan kansallisaarteestamme, Tuntematon sotilas, tai tässä tapauksessa alkuperäisestä Sotakirja-romaanista on oman aikansa teos. Oikein hyvä!

Todella tuntematon kun näyttelijät olivat tuntemattomia. Edellisissä elokuvissa heillä oli tunnettuisuutta ja historiaa toisista tv-elokuvista.  Näitä nuoria en muistanut aiemmin tavanneeni, tai muistanut. Elokuvan saattoikin katsoa tuntemattomin silmin Рuutena elämyksenä.

Teemme kunniaa tuntemattoman sotilaan haudalla, erityisesti¬†valtiollisissa tilaisuuksissa. Tapa on yleisempi maailmalla –¬†Briteiss√§ kaiketi jo vuodesta 1922 alkaen. ¬†K√§site on omaksuttu Suomeen maailmalta. Nimityksell√§ tarkoitetaan yleens√§¬†tuntemattoman sotilaan hautamuistomerkkej√§. Er√§ill√§ niist√§ palaa ikuinen tuli – ett√§ muistaisimme heid√§t ja sodat – muistaisimme rauhan tien.

Niin, Linnan romaanin lyhentämättömästä alkuperäisestä versiosta Sotaromaanista on tehty elokuva, jonka ensi-ilta oli jo lokakuussa 2017, siis Suomen itsenäisyyden juhlavuonna (ohjaaja Aku Louhimies). Jäin odottamaan ensi-iltaani Рsitä että elokuva esitetään televisiossa. ja se oli loppiaisena.

Ostin Sotaromaanin joskus aiemmin. Se ilmestyi kirjakauppoihin vasta äskettäin (2000).  kieli, uskonto, politiikka johtivat aikoinaan sensurointiin. ja politiikka sotiin. Täytyy katsoa elokuva joskus uudelleen.