Olemmeko valmiina?

Italian maanjäristysalueella tarvitaan asuntoja. Paikalta uutisoitiin, että pysyvämpi tilapäismajoitus rakennetaan puusta. Suomessa osataan puun työstäminen ja hirsitalojen rakentaminen. Meillä on osaamisen ylivoimaa, kuten edellinen  Pohjois-Savon maakuntajohtaja aikoinaan kirjoitti päivälehden palstalla.

Pohdin aihetta blogissani kesällä 2015. Uusi Troija ja Karthago julkaistiin pari kertaa myös päivälehden puolella mielipidepalstalla. Lämmitin kansanedustaja Lasse Lehtisen ajatusta kehitysjoukoista vientiä ja kotimaista työllisyyttä kohentamassa.

Mökkejä ja vesijärjestelmiä voitaisiin viedä kriisialueille – pakolaisille Aasiaan (esimerkiksi Turkin rauhoittamalle Syyrian maaperälle) ja lukuisiin paikkoihin Afrikassa. Samalla huolehdittaisiin paikallisesta jätehuollosta, etenkin jätevesistä.

Olemmeko saavuttaneet vuodessa toimintavalmiuden viedä parhainta osaamistamme?

Kuvassa on eräs Kuopion torille elomarkkinoille (ja Kuopio juhlii tapahtumaan) näytteille tuotu valmis mökki. Taisi olla krillikatos, mutta myyjä kertoi, että heillä on useita vientimalleja – katselimme ohimennen kuvastoa, missä malleja oli niin aavikolle kuin kotoiseen Eurooppaan. Samalla tavoin olen pistäytynyt muutaman mökkivalmistajan näyttelyssä.

Niin, onko teollisuutemme valmis??

Kommentit

Kommentointi on suljettu.