Olympiakultaa! Onnea Suomen Leijonat‼️

”Leijona kesytti karhun” -uutisoi Savon Sanomat 20.2.2022 olympialaisten jääkiekko-ottelua. Katsoin netistä, että jääkiekko on ollut olympialaisten laji näköjään lähes nykyaikaisten olympialaisten alkuajoilta saakka, vuodesta 1920 lähtien. Naisten kisa on ollut olympialaji kuitenkin vasta vuodesta  1998 alkaen, (kerrotaan Wikipediassa).

Suomi voitti jääkiekon olympiakullan ensimmäistä kertaa 2022.

Edelleen tietoja lainaten: Kaikkien aikojen menestynein maa jääkiekossa olympialaisissa sekä miehissä että naisissa on Kanada. Myös Neuvostoliitto ja Tšekkoslovakia on jäänyt muistoihini merkittävinä ottelijoina. Suomalaisten voitto on merkittävä, mistä sitten kertoneekaan. Savon Sanomien otsikko on sopivan kuvaava: Leijona kesytti karhun.

 

Puulaakiporukoilla on aikoinaan olympialaisissa pelattu –

kuten muissakin kisoissa, piti olla amatööri, tai ei saanut olla ammattilainen, eli ottaa palkkaa. Näköjään tuo sääntö on poistunut 1990-luvulla, joten myös ammattina jääkiekkoilija, kuten Iirolla hiihtäjä, näköjään nykyisin käy. Ehkäpä se kuvaa parhaiten olympialaisten nykytilaa, ammattilaisten kesken mitellään paremmuudesta kaukalossa. Asialle voi todella omistautua.

Onnea Suomen Leijonat!

Hoksasin aamutuimaan Suomen aikaa käydyn ottelun ja uutisoidun voiton vasta viiden uutisista, joten tämä postaus on hieman jälkijunassa, mutta tavoittanee lukijat ja juhlijat ajallaan.

 

Onnea Suomen Leijonat, mutta onnea myös hiihdon pronssimitalistille!