Onnea Lotto 50 v

Olen onnitellut ilmiöistä pari kertaa. Lotto luetaan valtion tai Veikkauksen rahankeruujärjestelyksi. Arvonnassa kerrottiin 2.1.2021 että Lottoa on pelattu 50 vuotta. Siis vuodesta 1971 alkaen. Netin mukaan lotto on yli kaksituhatta vuotta vanha, ja sen juuret ovat Kiinassa.

Mieleeni jäi se, että Veikko Vennamo vastusti, kaiketi eduskunnassa, lottopelin käyttöönottamista. Lottoa kuitenkin pelataan runsaasti, vaikka oikean rivin arvaaminen on erään matemaatikon kuvailemana suunilleen sama kuin asettaa tulitikkuaski Kuopion ja Siilinjärven välille oikeaan paikkaan. Muistelen, että uutta moottoritietä ei vielä tuolloin ollut, joten matka on sangen pitkä.

Edustaja Vennamo sivusi muistojeni puheessaan peliriippuvuutta. Kaiketi osa veikkauspelien keräämistä rahoista ohjautuu pelihaittojen torjuntaan, mutta pienituloisimmat taitavat eniten haaveilla voitoista. Toisinaan onni potkaisee. Enemmän minulta on mennyt rahaa pieniin rivimääriin 50 v aikana kuin mitä voittoja on tullut. Mutta ”se” haave ja voiton odotus varmaankin on se suurin palkinto, näin luulen.

Onnittelut suomalaisille kaikesta huolimatta!