Onnea Luostarit – Lapseton lauantaina

Maapallon väestö lähestyy jo 10 miljardin rajaa.

Hoksasin ylen aamulähetyksestä viikolla, että tänään 8.5.2021 on päivän teema Lapseton lauantai. Netissä olevien juttujen perusteella erään yhdistyksen lanseeraamaan teemapäivää on vietetty jo lähes kolmisen kymmentä kertaa. Lapsiluvuista pidetään lukua, eräissä maissa syntyvyys on selkeästi muita runsaampi, eräissä maissa alhaisempi – yleensä länsimaat ovat alhaisemman syntyvyyden piirissä.

Runsaan syntyvyyden kulttuurit laajenevat, ainakin väestö.

(sänkykuva / mainos on lehden, ei postaajan)

Väkeä on riittänyt muuttoliikkeeseen, siirtolaisuuteen ja aluevaltauksiin. Missä alkukotimme oikeasti onkaan ollut, on sieltä levittäydytty pitkin maailmaa, ja viimeisimpinä aikoina on pistäydytty jo jopa avaruudessa.

Lapsilisää tulisi ryhtyä maksamaan (myös) lapsettomille.

No, pakkauksissa saa käyttää kuvailuja siitä, mitä paketissa on (ei siis saa mainostaa tuotetta sillä, mitä siitä puuttuu; taitaa kuitenkin sokeriton, laktoositon, gluteeniton jne. kuitenkin tehdä poikkeuksen ja olla sallittua terveysvaikutus ilmoittaa?). Lapsettomuuslisä tultaisiin siis sitomaan 0 lapseen, joten siitä sopiminen olisi ehkä työehtosopimuksissa kulloinkin päätettävä asia, ehkä hakemusperäinen, ja suhteutettu 1., 2., 3., jne. lapsiluvun tuomiin korotuksiin, ehkäpä perinteisen palkkojen ikälisän tapaan.

Luostareita näyttää olevan tai olleen buddhalaisessa kulttuurissa ja moni-ilmeisimpinä kristityillä.

Tuo ilme kuvastaa tässä erilaisten luostareiksi luettujen laitosten kirjoa, hallintoa, uskontohaaroja, sairaanhoitoa, kirjojen jäljentämistä, koulujen pitoa ja vastaavaa eri aikakausilla – tai: ihmiskunnan varsin myöhäisellä kaudella. Tottahan on, että varhaisimmilta kausiltamme kirjoitettu historia puuttuu, mutta todennäköisesti luostarilaitoksen kaltaista elämänmenoa on systemaattisimmin ollut vasta sivistyskaudella. Liika kasvu on joko kuollut nälkään tai heistä on hankkiuduttu eroon (tai ovat lähteneet siirtolaisiksi, mihin jo edellä viittasin).

Lapsettomuuslauantaista on tehtävä liputuspäivä kaikkialla maailmalla!

Moni asia saadaan korjattua ihmismäärän pienentyessä, esimerkiksi ympäristö. Saasteitten poistuminen ja kasvihuoneilmiön laantuminen ottavat aikansa, eivätkä ehkä pysähdy ainakaan täysin, mutta haasteisiin vastataan parhaiten ihmiskuntaa hallitusti supistamalla. Kokeilujahan on, kuten esimerkiksi Intiasta muistetaan ja Kiinan 1 lapsen politiikasta tiedetään, sekä tietenkin ehkäisyvälineiden ja -aineiden käyttöönoton yleistymisestä aivan viime aikoina vaikutuksiltaan länsimaiden elämänlaatua parantavana ja väestönkasvua pienentävänä tunnetaan.

Iloista lapsetonta lauantaita!

(jos tiheän väestön kansa jaettaisiin tasaveroisesti eri mantereille / maihin -teemakuva))

(jonkin pakolais-siirtolaisuuden postauksen teemakuvani, tuo merihätä oli osa pakolaistoimintaa havannoinnin perusteella jossakin vaiheessa, ja avustusjärjestöjen laivoja operoimassa hätään joutuneitten pelastamiseksi eurooppalaisiin satamiin … erilaisin maallikon ilmaisuin varhaisemmissa postauksissani)