Onnea MTV uutiset – 40v!

MTV uutiset täytti 40 vuotta 1.9.2021, jos ilmaisu sallitaan. Ensimmäiset uutiset lähetettiin siis 1.9. … 1981. (täytyi oikein laskea).

Poimin iltapäivälehden artikkelista, että Yle aikoinaan perustutti MTV:n vuokralaisekseen, jotta se pääsi kilpailemaan Tampereelle perustetun televisioyhtiön, TES-tv:n, kanssa mainoksista. Niinpä mainos-television lähetykset alkoivat jo 1958 heti kohta ylen ohjelmatoiminnan alettua. Ohjelmaa tuli alkuun Ylen kanavalla vuorotellen.  Vasta myöhemmin lähetyskanavia oli useampia ja MTV:lläkin omansa.

Kyllä niitä MTV:n ohjelmia katsottiin.

Joukko mainostoimistoja perusti MTV:n, mutta nykyisin kanava(t) ovat ruotsalaistaustaisten omistajayhtiöitten hallussa netistä poimittujen tietojen mukaan. Niin se tuo kehitys kulkee, kohti keskittymistä. Suomalaisethan tykkäävät kaiketi muutenkin myydä omistuksiaan ulkomaille? niin miksipä ei tässäkin tapauksessa olisi niin menetelty.

Erityisesti mieleeni ovat jääneet MTV:n talousuutiset seitsemänuutisten jälkeen. katsoin ne ensin ja vasta tuon jälkeen piipahdin usein kuntosalille. Ajan seuraaminen oli tuolloin tärkeää. Muista nyt, koska uutiset perustettiin ja koska talousuutiset lopetettiin, mutta mieleen ovat jääneet. No, onhan noita taloussivuja sinänsä runsaasti, mutta että ehkä katsoisin uutislähetyksen, jos sellainen tulisi uudelleen lähetyksiin.

Mukavaahan se on, että noita tv-kanavia on kaapeliverkossa runsaasti. Näitä perinteisiä muutamia tulee pääosin seurattua. Maksullisiin kanaviin ei vielä ole tarvinnut turvautua – ainakin näin luulen.

Uutiset tahdittavat elämää – aamulla katsotaan surffaillen aamulähetyksiä ylen ja mtvn puolelta, kun aika antaa. Samoin illallaa uutisten päälähetykset – onneksi ovat eriaikaan, joten kuulumisten katselu onnistuu, jos ei satu olemaan menossa rinnakkaisella kanavalla jokin mielenkiintoinen katsottava.

Ohjelmatarjontaa nykyisin on, toisin kuin tv-toiminnan alkuaikoina, jolloin katsottiin vain yhden kanavantuotantoa. Hyvä se sekin oli, puheenaiheet työpaikoilla ja muualla olivat yhteiset. Väki kokoontui myös yhteen katsomaan ensimmäisiä tv-ohjelmia.

 

oi niitä aikoja