Onnea Ruotsin Demokratia!

Tiedä sanoa Ruotsin vaaleista

Erään tarinan mukaan kiinalaisessa kylässä tultiin sanomaan kylän viisaalle vanhukselle, että pellolla hevonen karkasi. En tiedä sanoa, onko hyvä vai huono. Mene ja tee käsivoimin. Kohta kylään ratsasti armeija, ja he tahtoivat ottaa kaikki hevoset. Pian kerrottiin, että työmies katkaisi jalkansa – en tiedä sanoa, onko hyvä vai huono. Pian kylään ratsastivat tshingiskaanin valloittajat, jotka tahtoivat riveihinsä kaikki asekuntoiset miehet. (tarina muistinvaraisesti)

Paljon vauraammassa Ruotsissa on tehtävää.

Kevyesti yhteiskuntaa seuranneena on sielläkin silti tekemistä. Hallintokin on hoidettava jokaisena päivänä. kaikkea muutakin sattuu.

Kovin humanistinen yhteiskunta on ollut. Eräs norjalainen kronikoitsija kirjoitti romaanissaan, että ruotsalaismiehillä on ollut jo pitkään kansallishuvi vältellä eri keinoin  armeijaan joutumista – kuka mitäkin vain keksi.

Pitänee paikkansakin, sillä taisivat lopettaa Ruotsissa lähes koko armeijansa hiljattain – tuon kansalaisvelvollisuuden. (eipä silti, koko eurooppalainen puolustus on presidentti Trumpin sanoja mukaillen sen varassa, että “joku” sen meidän puolestamme hoitaa; ja tuo joku on mitä ilmeisimmin ollut aina britannien siirtomaat ja erityisesti Yhdysvallat). ja edelleen; trumpilainen hokema Ruotsi ensin taisi saada runsaasti kannatusta, että se siitä humanismista markkinayhteiskunnassa.

Miten Suomessa

Mitäpä tässä liiemmin. Päivä kerrallaan rapistuen – tai kohentuen, miltä kantilta katsoo. Paljon on tekemistä. Kotimaisuutta tulisi saada aikaan – ulkomaalaisille on myyty paljon yrityksiä ja toimintoja. .. meilläkin.

Sinänsä, jos maahanmuuttopolitiikka nousee esiin meilläkin muiden asioiden jälkeen, voi hyvällä syyllä tai pohdiskellen ainakin, todeta muutaman seikan jo ennalta ennen vaalejamme.

Meillä on parisataa poliisia liikaa ja ainakin yksi hallinto-oikeus voitaisiin lakkauttaa, kun näillä on aikaa käsitellä noita maahanmuuttoasioita – eikä hakemuskierteestä tai palautuksista taida tulla sen valmiimpaa. (Punainen risti voidaan lakkauttaa ja nuo valtion kirkotkin)

Tarpeetonta puuhaa ja rahanmenoa kaikki tyyni tuo pakolaispuuha!  Tässä vertailukohtana on tietenkin aika ennen nk. pakolaisvyöryä – kaiketi siirtolaisista 2015 Ruotsin kautta tulleina pitäisi puhua.

Kukapa heidät lienee tänne junaillut – bussikyydit ja kaikki? Vertailukohtia ja puoltolauselmia on tunnetusti mitä erilaisimpia. humanistisia ja monia muita.

Niinpä. Varmasti näistä keskustellaan Suomessakin ennen ja jälkeen vaalien.

 

Meillä Suomessa kaikki puolueet alkoivat vihertää, kun ns. vihreä liike heräili toimintaansa – puolueeksikin järjestäytyen.

Sama näytti tapahtuvan Ruotsissakin tuon maahanmuuttokysymyksen suhteen kun ns. RuotsiDemokraatit (tai vastaavat) nostivat päätään ja kasvattivatvaalivoittajana kannatustaan viitisen prosenttia – toisten menettäessä pääosin äänisaalistaan. Onnea siis heille ja pahoittelut heille jotka menettivät. Näinhän se demokratiassa menee.

Tiedä sitten, mikä osuus väkivallalla ja mahdollisen terrorismin (pelon) rantautumisella yksittäistekijöinä tai laajempinakin verkostoina on Eurooppaan ja Ruotsiin yksilöitynä ollut. Ja sitäkään, mistä se on peräisin.

Voinee sanoa aiemmin kirjoittamani perusteella, että ainakin nuo pilapiirrokset suuresta profeetasta ovat laantuneet sen jälkeen kun pommit alkoivat lehtien toimituksissa paukkua – lienee toimituksista tullut varovaisempia ja käsitys sananvapaudestakin taisi siinä sivussa muuttua (käviväthän valtiojohtajat peräti Pariisissa marssimassakin – 1968 kuuluisan kevään tyyliin?)

 

En tiedä sanoa myöskään mitään noista nuolisotureista, mikäs pohjoismainen liike se oli joka Suomessa haettiin lakkautettavaksi, että olisivatko hyväksi vaiko huonoksi pitemmän päälle. kaikenlaistahan sitä on ollut ja tulee varmaankin olemaan.

Ehkäpä korvaavana voisi olla aikoinaan Suomessakin toiminut Suojeluskunta, ja, entinen, eläkkeellä nyt jo oleva emeritus poliisiylijohtaja Paatero sen komentajakenraaliksi (hänhän näköjään tohti kirjassaan arvostella Suomen maahanmuuttopolitiikkaa – ostin sen hiljattain alennusmyynnistä). Järjestysvaltakin saisi uuden ulottuvuuden.

Käsittääkseni jokaisella valtiolla on oltava joitakin voimia sen varalle että jos yhteiskunta lakkaa tai tulee kyvyttömäksi toimia, että vaikkapa palautuspäätöksen saaneet vierasmaalaiset voidaan oikeasti palauttaa (jos lainmukainen prosessi jää luuppiin tai siihen ei ole keksitty ennakoivaa sääntöä!)

Täytyy pohtia tuota politiikkaa joskus tarkemmin.

Onnea Ruotsi!

 

 

Jätä kommentti

*