Onnistunut kauppareissu ‼️

Kyllä se hoituu. Ostosmatka kannattaa suunnitella huolellisesti. Jopa joskus on mukavaa että on ostoslista mukana. Ruokaresepti vaatii yleensä, että muistaa ostaa kaikki tykötarpeet.

Joskus ostaa liikaakin, mutta rutinoitunut ruuanlaittaja toki osaa kaikenlaista ja kikkojakin miten eri vaihtoehtoja loihditaan siitä mitä kaapeissa kulloinkin on. Ja ne aiemmin ostetutkin kannattaa joskus hyödyntää. Tunnettuahan myös on, että muutama päivä pitäisi tulla toimeen kotien varastoilla, jos sattuisi jokin poikkeustila, joten monenmoista on oltava varalla, vierasvaraakaan unohtamatta.

Jokaisella kauppareissulla unohtuu jotain, mutta sen voi ostaa seuraavalla käynnillä, ehkä jo huomenna. Viikonloppu lienee hyvä ajankohta, vapaapäivät yleensäkin. Työpäivinä sitä poikkeaa ohimennen ruokakaupassa ja ehkä muillakin hankinnoilla, kun kaikki kaupat eivät ehkä ole auki vapaapäivinä.

Kauppareissu siis suuntautuu milloin minnekin, mitä sattuu olemaan päivän ostosluettelossa, tai missä on käsketty vieruspenkiltä käsin käymään – sekin merkitsee usein paljon. Kakaratkin on huomioitava suunnitelmissa, jotta on palveluja saatavilla, ja evästä. Kokoontumispaikka ja parkkitilat on hyvä katsoa etukäteen. Viimekädessä sitten se vaikuttaa onnistumiseen, minne sopii parkkiin.

Julkinen kyyti sitä tarvitsevalle ratkaisee myös. Tarvitaanko kaljakärri (se pyörällinen laukkumalli) vai riittääkö kannettava ostoskassi. Varakassikin on hyvä olla mukana. Koskaan ei tiedä mitä yllättävää löytää. Onneksi uudelleen on tullut tarjolle ruoan kotiinkuljetuspalveluita. On se sekin mukavaa kun kirjoittaja aloitti ensityössään siitä työuransa. Vanhemmat ihmiset saattavat muutenkin jo tarvita kotiinkuljetusta, ja melkeinpä kuka tahansa joskus.

Poimin netistä valmiin lauseen: Kassillinen ruokaa painaa joitakin kiloja. Painosta suuri osa on elintarvikkeiden sisältämää vettä. Jokaisessa tuotteessa on mukana myös niin sanottua piilovettä.Yle kertoi 1.2.2019: Piilovesi, tai toiselta nimeltään virtuaalivesi, tarkoittaa erilaisten kulutustuotteiden valmistuksen vaatimaa vettä. Niin no, sitä ei onneksi tarvitse raahata mukana kauppakassissa. Oikeasti vettä tietysti kuluu keitinvetenä ja esimerkiksi kun pesee astiat ja huuhtelee perunat. Kyllä vettä tarvitaan, myös ruokajuomana se on hyvää.

On se mukavaa että kauppa käy. Samoilla sivuilla kerrotaan, että suomalaiset tekivät vuosina 2004-2005 viikossa keskimäärin 6 yhdensuuntaista ostos- ja asiointimatkaa. Ja Yle 8.9.2015 · Moni suomalainen käyttää rahaa hövelisti – kuitti alkaa kiinnostaa, kun ostos maksaa yli 20 euroa..
Vaylavirasto kertoo, että ” Reilu kolmannes suomalaisten matkoista on vapaa-ajanmatkoja. Vajaa kolmannes matkoista on ostos- ja asiointimatkoja ja neljäsosa matkoista liittyy työhön, koulunkäyntiin tai opiskeluun. Myös kilometrimääräisesti eniten matkustetaan vapaa-ajalla. (oikeasti lähde on Väylävirasto, mutta jätin netin tapaan nuo äät pois. Saisivat kehittää skandinaavisen netin, jotta kaikki kirjaimet saisi mukaan)

Sitten vain ostoslistan tekoon! ja kaupalle