Osa 11.) Tavallinen aamu

Toisaalla Kuopiossa:

Varhainen herätys.

Vaimo jää vielä vuoteeseen. Laitan aamiaisen ja sitten herättelen perheen aamiaiselle. Pikainen peseytyminen ja lasten vienti päivähoitoon. Vaimo lähtee kyydissä töihin. Kohta lapset kouluun. Näin se menee. Kesälomilla sitten on taas muuta ohjelmaa ja nukutaan pitempään.

Uutisissa on taas tulipaloja, marjanpoimintaa ja väkivaltaakin kuin eilisillan jännäreissä televisiossa – rouvakin niistä tykkää, on taas nukahtanut lukiessaan ja dekkari tippunut lattialle.

Täytyy muistaa ostaa pari uutta jännäriä kun tulee töistä – niitä kuluu vuodessa runsaasti ja hömppääkin on vaimolle ostettava – romantiikkaa on oltava – vanhoja kartanosarjoja sun muuta – tietysti modernejakin. Tv tuo onneksi paljon viihdettä kotiin ken siitä tykkää.

Jossain Kuopiossa:

Agentilla meni yöllä pitkään. kaikenlaista tavallista. Jälleen tavoitettiin naapurin vakoilija katukuvasta. Jouduttiin aseelliseen kamppailuun, mikä sekin on tavallista. Sitä on varottava kaiken aikaa ettei joudu itse yllätetyksi.

Kätkeminen ja kätkeytyminen ovat hyväksi. Täytyy näyttää kesälomalaiselta ja vältellä kameroita ja julkisia paikkoja. Eihän se jatkuvasti onnistu, joten on oltava monta roolia ja niitä on vaihdeltava lennosta. Majapaikkoja on oltava roolien mukaan että yön menot näyttävät luonnollisilta.

Pääsen kohta vaihtoon. Olo on kuin bondilaisessa elokuvassa, että tehtävä vie suurkaupungista toiseen. No, eihän se niin mene. Puurretaan paljolti samoissa paikoissa, ollaan tuttuja kaikille.

Valvomossa Kuopiossa

Vieraan agentin tuhoaminen tuotti tulipalon. Oli hieman kiire joten sen sammuttaminen jatkuu jo kolmatta päivää, on paikallisen lehden uutissivustolla. Kätkentä onnistunee, eivät luultavasti havaitse droonesta ammutun ohjuksen jälkiä, koska sen tuhovoima on pienehkö ja kohdealueella toimiva. Oli kuitenkin pakko lavastaa, juonivat aivan selvästi – saattoivat olla myös tuhoaikeissa, joten palo on päässyt leviämään.

Moneskohan kaato se nyt jo oli tälle kesälle, täytyy katsoa aseman logitiedoista päivän raporttiin. Tänä kesänä on päästy hyviin tuloksiin agenttien torjunnassa, mutta jääty selvästi viimekesäisestä, jolloin ruumiita tehtailtiin ennätysmäärä. Eivät ole lähettäneet agentteja niin runsaasti, tai vakoilijoita ei vielä ole löydetty, koronakevät hillitsi – ovat jo täällä olleita.

Kohta pääsee vaihtoon, päivävuoro saapuu. Täytyy näytellä naapureille huomaamatonta ja lomalaista ja milloin mitäkin. Eivät arvaa että turvallisuusalalla sitä meilläkin puuhaillaan.

Jätä kommentti

*