Osa 14.) Tsaarin kuriiri 😎💯🚗✈️⛴️🛤️

Jossain Kuopiossa:

Olin jumissa Kuopioon asemapaikallani kiinalaiseksi nimetyn pandemian vuoksi. Uusi agentti ei päässyt tulemaan normaalin kierron mukaisesti. Vaihto viivästyy. No, olen sentään saanut olla Maailman navalla – Cityssä suorastaan. Kaikkineen on ollut oltava hissukseen. Ruokaa on pitänyt säännöstellä, ja olla dieetillä ettei tarvitse alvariinsa olla kauppareissuilla toisten näkösällä.

Nyt kuljetus järjestyy, voin liittyä Natomaa Norjaan suuntautuvan matkailun virtaan vaivattomasti. kukaan tuskin kyselee mitään. Poliisin ratsiaviikkoja on liikkuessa välteltävä, nyt esimerkiksi etsivät rattijuoppoja – Suomessakin on jo rattihuumeisia enemmän kuin rattijuoppoja, kerrottiin äskettäin uutisissa. On se merkillistä.

 

Kuljetus on hyvin käynnissä. Uusi agentti tulee samalla sukellusveneellä Norjan rannikolle kuin millä pääsen kotipuoleen lomalle ja sitten uuteen asemapaikkaan tai kouluttajahommiin ja sitten toimistoon. Näin se aika vierii.

Ylimääräiseen neljännesvuosiraporttiin voin huoleti lisätä todelliset kaadot. Vihollisagentteja on joutunut eliminoimaan, tai paremminkin on ollut poislähtevänä siihen otollinen tilaisuus – jäljet katoavat Norjanmeren aaltoihin, tai viimeistään Atlantin aaltoihin, jos saanen vapauden sanoa ja tiedän ennalta tulevan reitin.  Matka saattaa jatkua tietenkin myös junalla ja laivalla, miten nyt ovat suunnitelleet jälkien hävittämisen.

 

Asemapaikallani lueskelin kirjoista tarinoita. Tsaarin kuriiri on Jules Vernen (1876) historiallinen seikkailuromaani. Siinä 1800-luvun Venäjällä lähetin Mikael Strogoffin on vietävä tsaarin viesti suuriruhtinaalle Moskovasta Siperian ja sotatapahtumien poikki tuhansia kilometrejä toiselle puolelle Venäjää. Irkutsk (Ирку́тск) on Etelä-Siperiassa Baikaljärven länsipuolella. Nyt matkaan tuon kuriirin tapaan.

Toisaalla Kuopiossa:

Kvartaaliraporttiin voin onnistuneesti liittää tehokkuustekijänä naapuriagenttien eliminoimisia varmoina tietoina. Pois karkotettuja painostamalla uhata paljastaa heidät viranomaisille, fyysisesti eliminoituina ja kadonneina sekä vammautuneina, jolloin eliminointi siirtyy myöhempään.

Juuri nyt ei siis voi sanoa vahvistettuja agenttien eliminointilukuja muutoin kuin edellisen otsakejaottelua käyttäen. Huumejärjestöjen agentteja ei raporttiin voi lisätä vaikka heitä eliminoidaankin aina tavattaessa – varsinkin jos ketjutus kytkeytyy jotenkin kansalliseen turvallisuuteen.

 

Pitempiaikaista odotusta edellyttää hienovarainen myrkkyjen käyttö – sivistyneemmäksi tavaksi sanottu eliminointitapa – vaikutukset näkee vasta myöhemmin. Pikamyrkkyihin turvaudutaan harvoin. Hiljainenhan se tuo tapa pääasiassa on, ellei lueta kouristuksia ja tuskan parahduksia mukaan.

Niin, Agatha Christien neiti Marple tuntee ”queen of poisons”, ukonhatun myrkyn hyvin. Ainetta saa vaivattomasti Suomesta kesäisin. Myös hullukaali on saatavilla – sehän oli keskiajalla myrkynsekoittajien suosikkeja heti ukonhatun jälkeen. – Voi katsoa yle-sivun visasta ellei usko.

Kaikkeen sitä joutuu työnsä ja isänmaansa eteen. Ehkäpä demokratiakehitys ja oikeusvaltioajatus etenevät ja syrjäyttävät nämä ikiaikaiset toimintatavat vielä minun työurani aikana. Miten käy, jää nähtäväksi.