Osa 2, Lisää lastenvaunuja

Tapahtui Koivuniemessä, Helsinki:

Kansalaiset ovat innostuneet vauvoista. Asioista puhutaan jälleen. Päämiehen perheelle sataa onnitteluja ja lapsisaunojen merkeissä lahjoja. Kaikkea ei vielä ole ehditty avata ja tarkastaa. Mannerheimin synttärien (75) tiimoilta palkattiin lisäväkeä kiitoskirjeiden ja protokollan hoitamista varten. Avustajien mukaan lastenvaunuja on toimitettu pari konttia, yksi Helsinkiin ja toinen Naantaliin.  Avustajat ihastuivat konttien moottoripyöristä – varmaankin isän uusi kesäharrastus. Vihreät haalarit ja metsästysaseetkin kirjattiin lahjoina.

Suojeluspoliisi, Päämaja

Maassa on havaittu runsaasti lastenvaunulähetyksiä. Luonnollista varmaankin, kun demaripuheenjohtajakin on kehottanut suomalaisia synnytystalkoisiin. Uutta maahanmuuttajaakin on ollut runsaasti – ovat lapsirikkaista maista monet heistä. Eräskin tapaus mihin varauduttiin yhdeksän kk aiemmin, oli ’80-luvulla; italialainen sotilasalus tuli vierailulle Helsinkiin ja sotapojat rantautuivat ripeästi, kirjoitettiin että viidessä minuutissa jokainen heistä poistui tyttö käsipuolessa. Sairaalan synnytysosastolla tehtiin pukki ja varauksia kalenteriin tulevan ruuhkan odotteluna.

Jotain pientä tietoa asian ympärillä kyllä on havaittavissa. Valtakunnan ykkösvauvan perheellekin oli tullut lastenvaunulähetys, mutta siinä oli ollut aikuisten vaatteita, moottoripyörä ja metsästysaseita isälle (miksipä ei myös nykyisin äidille) – tunnuksettomia vihreitä. Kansan käsi on karttuisa.

Kuopiossa jossakin

Hyvä toveri, serkkuni Tilda

Lähetän kirjeen lämpimin kiitoksin. Lastenvaunulähetykset ovat jälleen saapuneet ajallaan. kuten                    ilmoittelit. Muitakin tarvikkeita on saapunut, etenkin viime kesänä. Ehkä on kohta otettava lähetyserän nimeksi jokin muu, nimittäin pari konttia on laskuista uupunut, että oletteko laittaneet kaikki, vai ovatko menneet erreyksessä muuvanne. Eipä silti, vaikka pitäisitte pienen tauonkin, niin tavaraa riittää pitkäksi aikaa. Sitä ratiota olen outellut tässä jo pitemmän aikaa – olisi mukava viedä mökille saareen. Jos vaikka laittaisitte siihen suoraan sellaiset sanoman salauslaitteet, että jotta. Tämä koodikirjojen käyttö alkaa näin vanhemmiten olla hankalaa, vaikka olen minä jo tiimarin apulaseja hankkinut jotta näkisj paremmin. Tuo Neuvostoliittolehtikin on jo kulunut käytössä, että jos vaikka vaihdettaisiin, vai olikos se kirja eri tänä vuonna – voisitta vaikka pistäytyä kun on tuota turistia muutenniin jo liikkeelle, eivätkä pistä ennee silimään niinkun ennen, ja varsinnii sovan jäläkeen.

Kuopion serkkusi


Hyvä vanhempi Kolmen kynän Kirjurisihteeri

Lähetän jälleen kiitospostia, rahtikirjoja on saapunut eri kautta runsaasti – laivarahtejakin kuulemma.

Tavaraa alkaa olla sukulaisten vanhat navetat ja aitatkin täynnä, mutta sitä radiota olen vain ootellut, liekkö turvallinen enää nykyaikana tuo radiolähetys, etenkin kun aikovat lisätä kuuntelua ja tarkkailua täällä meilläkin – siellä teillähän ne nämä ovat olleet aina kunnossa.

Puolassa ja itäisessä Saksassa samoin, lähes jokainen vahti jotain toista ja oli mukana isänmaallisessa liikkeessä – näitä tuttuja oli paljon ja kertoilivat. Teiltäkin päin on paljon matkailijoita ollunna liikkeellä ja lissee on kuulemma tuos enskesäks tulollaan. On se mukava niin kuuloo kuulumiset suoraan eekä tarvihe kirjotella eekä laitella ratijoviestejä, mitenkä nuo nykysin kuulunootkaan sinne asti kun on niin paljon kaekenlaesta eetterissä.

Tilityksijäkkii on jo tullunna tälläevuoella, kiitos niistäkii. Vähänlaesenhan tuota rahhoo tiällä männöö, mutta männöö kuitenniin. Tehtaitten tekkoo en voe paljookaa eestee, mutta meillä on nykyssin muassa hallitus, mikä tekköö sen   omasta eestään – myövät suomee mielellään ulukomualaesille jataetaavat vielä järjestöö tukijaesijakkii kaupan piälle. Oikein on jjoku investointeja keräävä virastokin laitettu pystyyn. Voen haukkua tietennii niitä, jos eri rahhoo tulloo, jotka politiikassa haluaavat Suomen takaisin, mutta vaivihkaa ja sopis laittaa niitä ropottiohjelmiakii, niin ei nääin vanhoillapäivillään tarvihtis tihrustoo nuihin tiimarin silimälasien kanssa niin tarkkaan.

Menestystä kommunistiselle puolueelle – kunhan aeka on kypsä, alakaa se rytinä tiälläkii. Laittooten terveisiä myös Amerikan kommunisteille – ssukulaisia sinne aekanaan lähti tiältäkiin, Yhdysvaltoihin.

Kirjoittelen taas enemmän kun perilliset oovat käämässä lomillaan

Kuopion toimistolla

Agenttimme on ollut aktiivinen kaikenlaisten talvilajien parissa. Koreassakin on viivyttävä nyt kun siihen on hyvä tilaisuus. Raportteja odotellaan. Valtakunnassa on paljon toimintaa, mutta siitä vastakesemmällä – salaista kun on.

Jätä kommentti

*