Osa 23.) Ydintalvi 🌩️🌋 AP 75 vuotta

Agentin on tehtävä lähes päivittäin ydinasemittauksia ja havaintoja asuinpaikkojen oloista. Reviiriä on valvottava toisaalta muutoinkin. Mätäkuussa saa paremmin hävitettyä myös kilpailijoita. Aseellisia taisteluja on taas ollut tänä kesänä, mutta sivistyneesti, jos sanoisin. Luonto hoitaa.

Agentin käsikirjan mukaan ydiniskun jälkeen Maapallo peittyy auringon säteilyn peittävään pölypilveen  ja jääkausi alkaa. Moni maailmanlopun odottaja on varautunut tähän. Tarvitaan erikoisjärjestelyjä, kuten maanalaisia suojia ja ruoan tuotantoa poikkeusoloissa.

Amerikkalaisten iskut Venäjälle, sen suurkaupunkeihin, tuovat laskeuman Suomeen suoraan, mutta maasta avaruuteen sienipilvenä nouseva tuhka ja muu aines leviävät yläilmoihin. Sama tapahtuisi hieman viipeellä myös amerikkalaisten ydinaseiskussa Kiinaan tai Intian ja Pakistanin välisessä sodassa.

Tietojen mukaan lämpötila laskee ydintalven vuoksi ainakin kymmenen astetta. Ilmastonmuutos ylöspäin lämpimämpään suuntaan pysähtyisi. Pieniä jääkausia on ollut tulivuorten purkausten vaikutuksesta aieminkin. Ihmiskunnan taipaleella on siitä aiheutunut nälänhätää. Erityisesti ilmiö on näkynyt pohjoisilla alueilla missä kesät ovat olleet muutenkin lyhyet.

T√§n√§ vuonna agentti on k√§ynyt tutkimusretkill√§√§n marjastamassa monilla paikoilla. Talven varalle on kertynyt ev√§st√§ runsaasti. Talvehtiminen on siten taattu kunhan viel√§ ryytimaan sato ker√§t√§√§n talteen ja nostetaan perunat. S√§teilymittari tikitt√§√§ kuitenkin jo ruokap√∂yd√§ss√§. Taustas√§teily lis√§√§ntyi TŇ°ernobylin ydinvoimalaonnettomuuksien ja ydinkokeiden j√§lkeen.

Kun avaruuteen tarvitaan mittauslaitteita, niihin tarvittava metalli on otettu¬†ennen ydinaikaa uponneista¬†laivoista. Ydinkokeiden j√§lkeisess√§ hiiless√§ on aina tarkkoja mittauksia h√§iritsev√§√§ s√§teily√§. Tuokin aine on niit√§ mitk√§ aikanaan loppuvat maapallolta. √Ėljy kohta, sitten turve ja ruokakin, jos aurinkoenergiaa, tuulta ja vesivoimaa ei saada riitt√§v√§sti. Kynttil√∂ihinkin kun tarvitaan rasvaa ja energiaa.

Kuinkahan kävisi kun ydiniskun jälkeen tietokoneet ja kännykät sammuisivat?