Osa 28.) Puuttuva rikos 🔫📜⚠️

Yllättävä käänne on jutussa se jokin. Miten Kuopiossa?

Kaiketi oikeat ja isot talousrikokset puuttuvat Kuopion katukuvasta – kunnon kavallus vaikkapa, niin, mikähän tapaus se olisi, tapaus minkä puinti mediassa kestäisi vaikkapa huumepomoiksi todistetun poliisin jutun ja palstamäärän verran, ja monet käänteet vielä sen jälkeenkin pulpahtelisivat pintaan?

Kaupungin omaisuuden sosialisointi – siis puhallus?; keskeinen tonttikauppa tai iso kiinteistökauppa?; vanhusten palvelutalon… – ketä kiinnostaisi – maahantuontihuijaus? olemattoman myynti? jonkin verkoston paljastuminen vallanpitäjien ja jonkun muun yllättävän tahon kesken? … Kaiketi monen mielestä näitäkin on jo sattunut? – mikäs se sitten olisikaan? Ulkomaalaisten yritysten hivuttautuminen pikkuhiljaa …? – torppareitahan suomalaiset ovat aina olleet, joten kiinnostaisiko sekään? ja rahallahan ne ostelevat – ehkä rahanpesu sivujuonena pääsisi uutisiin, mutta tokkopa pitkään puitaisiin tuotakaan aihetta?

Jossain Kuopiossa – Torillapa hyvinkin

Joka-aamuinen rollaattorikävely on menossa.  Sunelma Kuusikko liikkuu jälleen rollaattoriinsa nojaten huomaamattomasti Kuopion torin vilinässä. Rollaattoreilla liikkuva ukkoporukka sen sijaan pitää melua itsestään – lieneekö jollakin jokin kohtaus tai mitä. Joukossa näkyy olevan pitkäikäinen agenttikin.

Oltiin aikoinaan saksalaisten tulkkeina kun olivat Lapissa sotaa käymässä. Olivat ne aikoja. Konjakkia ja viiniä sai vaivatta – olivathan he vallanneet Ranskan ja puoli mannerta muutenkin. Taidettakin mielin määrin kun hinnoista sovittiin. Jahtaamme vieläkin ukkojen kanssa vierasagentteja ja parannamme maailmaa – puhdistamme siis.

Näytetään nuorille mallia. Salaista puuhaa, papereita tai kirjoituksia ei ole. Nuoremmat järjestelevät ansat valmiiksi, joskus ukot ja joskus me akat. Kyllä se vielä sujuu, mutta oikeita ravintoloita voisi kyllä olla enemmän, paikkoja missä iltapukuja voisi näyttää, ja yöelämää. … jaksaisiko tuota enää pitkää ruokalistaa … mutta voisi siellä pistäytyä ja jallittaa ulkoagentteja – siis enemmän kuin nyt. On noita rikollisia kyllä riittänyt – siis heitä joihin lain koura ei oikein yllä, mutta meidän kyllä. Ei pääse pitkästymään.