Osa 3, Asekätköjä

Naantali, tulomatkalla

Jaha, mukava tulla jälleen kesälaitumille – Moneskos kerta se nyt jo on täällä? Katsopas – puutarhuri, niin, kaikilla näyttää olevan uudet työasut – olikohan tästä budjetin aikaan puhetta – vihreät. Lakki on hieman omituinen. – Tietääkö kuljettaja, mitä roinaa täällä on pientareet täynnäänsä? … Niin tuota, ehkäpä vouti kertoo ja tietää tarkemmin … Uudet lastenvaunut pitäisi olla jossain … Onkos se motoristien kirkkopyhä täällä, vai mitä nuo ovat?

Naantali, nykyhetkeä

Koskas pääsee saunaan? Piti ilmoittaakin, ja kaiketi siitä mainittiinkin talvella raporteissa ,.. että Saunaa ei saa tänään lämmitettyä, kun sinne täytyi varastoida talvella tullutta tavaraa…

Kansalaiset innostuivat vauvoista, joten tännekin on tullut lahjoja. Esimerkiksi runsaasti lasten ruokaa … tosin hieman erikoisissa pakkauksissa … Kaikkea ei vielä ole ehditty avata ja tarkastaa., lastenvaunuja on toimitettu pari konttia, mutta sisältö oli hieman erikoinen; moottoripyöriä, lastenvaunuja ja nämä vihreät puvut sekä aseita kasa – arveltiin, että josko olisi isäntäväen uusi kesäharrastus.

Vai niin. palataan siihen paremmalla ajalla. … Nuo tarvikkeet täytyy kyllä piilottaa johonkin ennen kuin vieraat tulevat, varsinkin ulkomaiset kesällä … että kiireesti … ja sauna tyhjäksi jonnekin … ehkä nuo aseet sopivat susilta puolustautumiseen – näittekös äsken Savon päivälehden pilapiirroksen? Naantalissa vilisteli susia … kerrassaan mainio älynväläys!

Suojeluspoliisi, Päämaja nykyhetki

Maassa on havaittu talvella runsaasti lastenvaunulähetyksiä. Luonnollista varmaankin, kun demaripuheenjohtajakin on kehottanut suomalaisia synnytystalkoisiin, ja Savon päivälehden Konokin postauksessaan sitä ajatteli. – Piti sanomani, jotain pientä tietoa asian ympärillä kyllä on havaittavissa.

Niin, Naantaliinkin tuli talvella lähetys, mutta se sisälsi lähinnä sotilastavaraa – rahtikirjassa puhuttiin lastenvaunuista – tuli mieleen eräs kasku sotavuosilta, missä kerrottiin, että saksalainen lastenvaunutehtaan työmies pihisti tehtaalta osia, aikoen koota ’30-luvulla niistä lastenvaunut – mutta aina niistä tuli koottaessa konekivääri? Laitetaanpa tehoa niihin agentteihimme!

Kuopiossa jossakin

Hyvä toveri, serkkuni Tilda

Kiitin jo talvella lastenvaunulähetyksestä, mutta lähetyslistan mukaan niitä puuttuu. Sinällään ei ole pulaa mistään, on niitä tullut jo aiemminkin – sukulaisten ja tuttavien ladot ja varastot ovat vehkeitä täynänsä.  Oletteko miettineet, mikä olisi hyvä uusi peitenimi? Mainitsin talvella: Ehkä on kohta otettava lähetyserän nimeksi jokin muu, nimittäin pari konttia on laskuista uupunut, että oletteko laittaneet kaikki, vai ovatko menneet erreyksessä muuvanne.

Sitä ratiota olen outellut tässä jo pitemmän aikaa – ei vieläkään ole tullut – olisi mukava viedä mökille saareen. Jos vaikka laittaisitte siihen suoraan sellaiset sanoman salauslaitteet, että jotta. Tämä koodikirjojen käyttö alkaa näin vanhemmiten olla hankalaa, vaikka olen minä jo tiimarin apulaseja hankkinut jotta näkisin paremmin. Kun liikutte tiällä päen – elekee muistoo männä ohi!

Kuopion serkkusi


Hyvä vanhempi Kolmen kynän Kirjurisihteeri

Lähetin jo talvella kiitospostia, rahtikirjoja on saapunut runsaasti – laivarahtejakin kuulemma.

Tavaraa alkaa olla sukulaisten vanhat navetat ja aitatkin täynnä, mutta sitä radiota olen vain ootellut.

Näyttää siltä, että Muurmanskin kautta erikoiskuljetuksena tulleet ilmastointitarvikkeet ovatvarmaankin niitä Korean ohjuksia ja muita vekottimia – liekkö erreys vaiko piiloon laitettua? Laitetaan talteen, suojeluskuntalaiset ovat kuullemma hankkineet samantyylisiä jostain, että on hyvä olla meilläkin. Koota vuan pittää. Mahtavia vehkeitä nuo vekottimet näkkyyvät olovan, jotta.

Teiltäkin päin on paljon matkailijoita ollunna liikkeellä ja lissee on kuulemma tuos tulollaan. On se mukava niin kuuloo kuulumiset suoraan eekä tarvihe kirjotella eekä laitella ratijoviestejä. Laettooten terveiset käspostina.

Tilityksijäkkii on jo tullunna tälläevuoella, kiitos niistäkii. Vähänlaesenhan tuota rahhoo tiällä männöö, mutta männöö kuitenniin. Tehtaitten tekkoonnii piästään – suatta tehtyä oekeeta huussipaperia savolaesesta puusta, niin ee tarvihe sormin pyihkiä.

Menestystä kommunistiselle puolueelle – kunhan aeka on kypsä, alakaa se rytinä tiälläkkii. Kirjoittelen taas enemmän kun perilliset oovat käämässä lomillaan.

Terveisin

Kuopion toveri, ystävienne ja kauppaliittolaistenne Tiltan serkku


Kuopion toimistolla

Agenttimme ovat olleet aktiivinen. Naantaliin mennään raportoimaan illan kähmässä ihan samalla tavalla kuin amerikkalaisissa elokuvissa – räväkästi. Valtakunnassa on paljon kolmansien valtioitten aktivoimaa toimintaa, mutta siitä vasta kesemmällä – salaista kun on.

KUOLEMA ETELÄ-KIINAN MERELLÄ

  • vuoden 2017 osat jatkuvat
  • Kuolema Suomen pankissa -jatkuu rinnakkaisena tekstinä

Jätä kommentti

*