Osa 7.) Dekkarikonferenssi Kuopiossa

Kuopion konferenssikeskuksessa

Agentit järjestelevät sulassa sovussa dekkareiden maailmanlaajuisen konferenssin ohjelmaa Kuopiossa,  matkustus- ja ajoitusjärjestelyjä sekä ruokailuja. Osa dekkareista elää lähes pyhällä hengellä – vedellä ja leivällä, suorastaan vain kahvin voimalla, ja eräät heistä tarvitsevat maailmanparhaan keittiön tuotteita. Ratkottavaa on myös majoitusten suhteen; matkailuauto, murju – luksushotellien välillä.

Toimintatavat, autot, pukeutuminen, hienostuneisuus ja myös älyllisyys vaihtelevat – aseiden käytöstä ja kantamisesta on myös sovittava. Kaikki maat eivät ole edustuskelpoisia – pakotteitakin on.

Asiat on niputettava aluksi koreihin suuren maailman tapaan. Rahat ja kaikki tilat on varattava. Osallistumismaksut puhuttavat – kuinka halpadekkari asettuu kalliin hienostomaailman rinnalle, toimiiko demokratia vai kaupallisuus. Saadaanko eri valtioista kulttuurimäärärahaa, kuinka suuri osa näkyvyydestä annetaan aseteollisuudelle jne. on ratkaistava – onko konsensus valttia vai äänestetäänkö. Työtä on paljon. Ehkä kuuluisin dekkari on nyt sata vuotias, mutta vanhin lienee jo kaksisataa täyttämässä. Historia on pitkä. Agenttitarinoilla erityisen pitkä. Vakoilijat ovat jo luku sinänsä maailman historiassa ja politiikassa.

Agenttimme työ jatkuu

Kovanlajin dekkarimme jatkaa kiirehdintää. Aamiaisella hänellä on ase kainalokotelossaan, mutta hienostodekkari vain nautiskelee jugurtistaan ja hedelmäpaloistaan lehtiä ja nettiä selaillen. Kummatkin heistä tarkastelevat silti muistiinpanojaan ja päivän aikatauluaan.

Päivän ohjelmassa on kilpailijoiden raivaamista, on puolustettava kotimaan hyveitä pahiksia vastaan. Tarvittaessa jopa voimakeinoin – jos jää kiinni, hallitus ei tunnusta olemassaoloa tai tietävänsä asiasta mitään – linnaa, putkaa-vankeutta, tai kiireesti pakosalle eikä paluuta ole.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    päivän lehdessä oli (1.8..2020) että tällainen konferenssi on Varkaudessa.

    Kerrottiin että keskustelun avaajana toimi ao. päivässä presidentti Halonen – oikein hyvä.

Kommentointi on suljettu.