Osa 8, Kullan pesua

Kuopio nykyhetki, Jossain Sawossa

Trollaajatuttumme, kuten nykyisin vastakkaisuussanonnoillaa ilmaistaisiin, miettii jälleen kerran sitä, kuinka kultavarannon voi vaihtaa käteiseksi ja pestä omaisuuden, kuten taloussanastossa nykytermi kuuluu. Niin, palauttakaamme mieliimme tarinan henkilöhistoriaa.

Parhaillaan hän laatii kommunistipuolueille eri maihin raportteja – kuten muistamme entisajoilta – esimerkiksi hänen serkkunsa naapurissa muistuttaa nimeltään ryssän Tiltua, mitä nimimerkkiä hänestä käytettiin sotavuosina, mutta serkuksia ei tule sotkea enempää menneisiin nimiin.

Raportointi ja kirjeenvaihto ovat erään Suomen agenttiryhmän laajasti jäljittämän vakoilun ydintä. Tässä tehtävässään hän on ottanut vastaan viimevuosina runsaasti ja ihmetellen moottoripyöriä, vihreitä ja tunnuksettomia kommandojen asuja, tehnyt ase- ja lastenruokakätköjä eri paikkakunnille ja tuttavien sekä sukulaisten vanhoihin latoihin ja navettoihin – ne suorastaan pullistelevat. Myyntiinkin on jo tainnut kaveripiirin kautta eriä joutua. Rahaakin on vuosien varrella kertynyt palkkioina ja muillakin tavoilla.

Perusongelma Tildan serkulla, nimimerkkejä tietenkin on, että miten pestä rahat. Vuosikymmeniä vartioitua kultavarantoaan hän on päässyt ajoittain käyttämäänkin. Sotavuosina ja lamakausina erityisesti. Tavoite on kuitenkin vallankumouksen rahoittaminen.

Ikä on tuonut jo tepposiaan. Tildan serkun on jo vaikea muistaa, mistä hänen eri paikkoihin kätkemänsä kulta on peräisin. Harkkoja ovat. Enimmät raporteista ovat lapset, ja nykyisin jopa lapsenlapset, laatineet. Salaaminen erään Neuvostoliiton aikaisen kirjan avulla on nuorisosta ollut hauskaa. Jutuista he eivät lähemmin ole piitanneet. Serkku on odotellut tietokonepohjaista laitetta naapurilta, ja viime aikoina Kiinastakin, kun Tilda-serkku oli hänestä heille maininnut. Kommunisteja kun on edelleen kummassakin maassa.

Kullan huuhdonnan serkku taitaa. Tällä nimellä hän on jo vuosikymmeniä tarkoittanut kotisaunan pesuhuoneessa puolison selän pesua, kuten naapurit asiasta puhuvat. Kulta on kultaa kun kapina alkaa, että kun käsirahasta ei ole pulaa, olkoon edelleen varastoissaan.

Nykyhetki Kuopiossa

Lakkautetun Suojeluskunnan maanalaiset kannattajat – no eipä heistä pitempään.

Ryhmä X

Kuopioon on komennettu jälleen lukijan laskujen mukaan ties monennenko ryhmän agentteja avaamaan entisajan toimistonsa ja toiminta uudelleen.

Puhtaan rodun tavoittelijana tunnetuksi tullut järjestö on löytänyt pitkään käytöstä poissa olleen toimipaikkansa. Täytyy etsiä uudet tilat kunhan ehtii.

Lukemistakin on saatava ja kaikkea muuta. Viestit jäävät vähiin, lukukirjana on Teosofinen lehti vuodelta 1938. Uutta siinäkin on ikäisekseen.

Teosofit jopa moittivat saksalaisia juutalaisvainoista jo vuonna 1938, ja ovat pitäneet yliuskontoaan kaikille roduille ja kansankerroksille tarkoitettuina.

Lehdessä on kirjoitus myös uuden ihmisrodun kehittymisestä maailmaan. Hyvä peitetarinoitten lähde harmittomien viestien lähettämistarkoituksiin. Osasivat ne jo ’30-luvulla. Mietoja ovat jutut mutta saavat aluksi välttää.

Valtion nykytilanne, Kuopion agenttipiste

Kovasti on kiirettä pitänyt ja kesälomatkin on väen kärsittävä. Ei oikein tiedä mistä raportoisi.

Kiinan lähivesien tutkimukset on jo automatisoitu ja muualtakin maailmalta kehkeytyy monenmoista. Tietoa virtaa runsaasti. Vastaisku siirtyi tälle kesälle.

Kuopiossa on kiireen oloista. Väkeä on jouduttu pestaamaan, mikä työllisyyden kannalta on tietenkin hyvä. Järjestö ei tietenkään ole olemassa, joten työpaikatkaan eivät siitä virallisesti lisi, mutta peitehommat kukoistavat. Lukija tietenkin tuntee valtion tiedustelutoiminnan ja kuopiolaisenkin haaran asiat jo aiemmista yhteyksistä, joten käsittelemme pelkkiä raportteja. Muutamia vakoilijoita on ilmeisesti vastikään löydetty, ja heitä seuraillaan tiiviisti, ovatko aitoja vai mitä.

Valtioitten huipputapaamisia on kesällä joitakin Suomessa. Nekin työllistävät pitkin Suomea.

Jätä kommentti

*