Osa 9.) Lomalle Juankosken maisemiin ♥️ 🏹 📺

Jossain Kuopiossa

Sotiminen on pääasiassa odottamista. Ainakin tämä siltä tuntuu. Itse rutistus on lyhytkestoinen, jos nyt ei jumiudu entisajan asemasotaan tai haikaile koko Eurooppaa, kuten pitkittyneessä 30 vuotisessa sodassa osapuolille väliin tulijoille oikeastaan kävi. Tämän kesän agenttien nitistämisurakka on vielä Kuopiossa pahasti kesken. tinki on vajaa. Osan on saanut sotkettua suohon, mutta julkisia tapauksiakin on saatava aikaan jotta pelolle ja varovaisuudella on oikea ilmapiiri – vaikutusvallastahan tässä on kysymys – ja tiedosta.

(Agenttimme lueskelee lehtiä ja kirjaston teoksia iltapuhteella päivystysvuorossaan.)

 

Välimeren alueen pakolaiskysymys on kriisiytynyt. Ennen pakolaispolitiikkaa Suomen linja oli, että ihmisiä autetaan heidän kotiseudullaan, olemalla enemmän lääkäri kuin tuomari. Miten siis on edettävä sisällissotaa käyvien maiden kansalaisten auttamisessa heidän koti- ja lähiseudullaan, olematta sodan osapuoli?

Kriisien torjuntaan perustettiin yhdessä eurooppalainen turvallisuusjärjestö, ETY-järjestö. Finlandiatalossa ETYK pidettiin 45 vuotta sitten, 1975. Muistan Nokian edeltäjäyhtiöissä käydessäni kertomuksen keväältä 1980, että puolueettomassa Suomessa valmistetut laitteet säilyivät kohdemaissaan ehjinä, jossain siellä Afrikan aavikoilla – kun amerikkalainen tai venäläinen saatettiin rikkoa ideologisin vaikuttein. Toinen osapuoli toiset. Niinpä kansainvälisissä asioissa on hyvä edetä ETY-kokouksen hengessä.

Pennasen ideoita kannattaa kehitellä:

Toisaalla Kuopiossa agenttien tukikohdassa

Politiikassa muutama pahoitti mielensä tai oikeastaan närkästyi kun vaalien alla Donald Tramp sai mediahuomion pienillä ja tavallisilla keinoilla vastaehdokkaitaan runsaammin. Ettäkö he olisivat olleet osa vaalikampanjaa, oli tietenkin vaikea tunnustaa, ja sitä piti samoin keinoin selitellä ja peitellä.
Niin. Illuusioiden rakentelu on ikiaikainen taito. Yleisin lienee uskonto ellei sitten juuri politiikka ja vaikkapa hyvinvointivaltiokin kuulu sen tuotteisiin – ja raha on myös uskon asia periaatteeltaan, että luotetaan ja kyetään mielikuvittelemaan sen voima – faktojen avulla tai keinotodellisuudessa.

 

Mielikuvitus kehittyy lukemalla ja kokemalla erilaisia elämyksiä – virtuaalista todellisuutta. Sellaista kehitellään koko ajan – aiemmin mielikuvitus edellytti jokaisen omaa havaintoiinsa pohjautuvaa mielikuvaa tapahtumista – että oli miljardi erilaista hahmoa ja maisemaa, mutta nyt jokaisella on mahdollisuus nähdä sama elokuva ja samankaltaiseksi luotu keinotekoinen todellisuus – ihmeellistä!

Ajattelin poiketa Juankoskella ja tarttua Savon Sanomien verkkosivuilla vilahtaneeseen Juankosken AR-mainokseen nähdä rautaruukit entisajan toiminnassa – agentillakin on vapaata ja voin samalla kätkeä juttuun vaikuttamisen keinoja ja viestejä – eivät ne venäläiset ole ainoita jotka vaaleihin ja mielialoihin pyrkivät vaikuttamaan – keinot on tarpeen uudistaa myös tällä saralla. Opintomatkalle siis ja viihtymään. Kirjoitan agenttitarinan virtuaalisena ja simin nähtävänä – kuulat ja autot vain vilahtelevat näkökentässä ja tulevat kohtikin – että silleen.

 

’ Lisätty todellisuus, augmented reality, ( ar tai AR) viittaa näkymään, johon on lisätty tietokonegrafiikalla tuotettuja elementtejä ja jota käyttäjä tarkastelee läpikatseltavien (see-through) näyttöjen kautta. Se on siis järjestelmä, jossa keinotekoista, tietokoneella tuotettua tietoa  on lisätty näkymään todellisesta ympäristöstä. Todellisen ja virtuaalisen informaation täytyy olla tarkasti toisiinsa kohdistettua, jotta informaation yhtenäisyyden illuusio ei hajoaisi.’

jokohan tuota saisi kansalle levitettyä vaikka jo syksyn uutuuskirjamarkkinoille? ei taida vielä mutta pian.

 

Savon liikeideoita kehittelemässä Savon Cityssä

Pennanen pohdiskeli taannoin, että:

Maakuntajohtaja Jussi Huttunen totesi takavuosina, että Juuri nyt tarvitaan toimenpiteitä Suomen ja Pohjois-Savon uudelle tulemiselle ja ylivoimaisten menestystekijöitten esiin nostamista. Tutkimuslaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat jo heränneet lisäämään osaamistaan sekä koulutusta puun uusien käyttömuotojen edistämiseksi. Uuden osaamisen vahvistamisessa – puun, veden, kaivannaisten ja muiden luonnonvarojemme hyödyntämisessä sekä uusien elintarvikkeiden kehittämisessä – tarvitsemme voimakasta rahoituksen kohdentamista.

Eräs toiminta, missä Suomi on tiettävästi ollut alisuorittaja, on osallistuminen YK:n rahoittamiin kehityshankkeisiin? Mukanaolo edellyttää määrämuotoisia papereita ja kilpailukykyisiä tuotteita. Ajatellaanpa vaikka niin, että suomalaiset rakentavat YK:n ja EU:n tukirahoilla sekä hyväntekeväisyyskeräyksin rahoitettuja pakolaiskaupunkeja Lähi-itään ja Afrikkaan. Millaisen kehitystyöorganisaation rakennusprojekti vaatisi?

Vuonna 1978 ehdotti silloinen kansanedustaja Lasse Lehtinen Suomen työttömistä muodostettavia kansainvälisiä kehitysjoukkoja, jotka työskentelevät ulkomailla oppien kieltä ja vieden osaamistaan. Rakennetaanpa kehitystyönä pakolaisille Turkkiin uusi Troija ja Afrikkaan Karthago. Savon ylivoimatekijät kannattaa yhdistää.

Ehdotin jo 2015 muuttoaallon alkuun hätäratkaisuksi perustaa Afrikkaan ja Turkkiin länsimaisia turvakaupunkeja ja kehitysapua … siis pakolaisten ja siirtolaisten lähtöalueilla paikanpäälle vietynä … sähkövaloja auringosta on jo tekeillä … mutta kiireemmin pitäisi toimia … Kirjoitukseni Uusi Troija ja Karthago.

Tässäköhän se on se Välimerellä havaitun Afrikkaan ja Turkkiin suuntautuvan muuttoliikkeen tausta. Miljardöörit ovat tarttuneet toimeen ja luoneet siirtolaisille uusia paratiiseja Afrikkaan – rikastuakseen lisää edelleen?