Palkansaajien presidentti

Kenestä palkansaajien presidenttiehdokas – presidentillä on varsin hyvät edut, joten kannattaa asettua ehdolle! Pari vuotta sitten eräs tuttavani soitti, ja pohti nykyisen STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan sopivuutta presidentiksi – hänen puheensa olivat vakuuttavia (kuten myös silloin puhelinkeskustelussa mainittu SAK:n Lauri Lylyn – ja ministeri Lauri Ihalaisen tietotaidosta puhumattakaan).

 

Suomessa ammattiyhdistykset voivat niin tahtoessaan sopia valittavasta tasavallan presidentin henkilöstä ja valita hänet äänimäärällään – järjestäytymisaste on edelleen vaikuttava ja eläkeläiset mukaan lukien, murskaava!

 

Nyt kun SDP:n puheenjohtajavaalin kiertue alkaa Kuopiosta loppiaisen jälkeen, on sopivaa esittää niin sosiaalidemokraateille kuin palkansaajille asetettavaksi yhteiseksi ehdokkaaksi,

nykyinen Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

 

Perinteisesti tasavallan presidentiltä on edellytetty Suomen pankin työkokemusta, ainakin Risto Rytistä alkaen, kun hänet käskettiin sotavuosien pääministeriksi ja sitten myöhemmin tasavallan presidentiksi. Ymmärtääkseni tällainen kokemus oli jo Kyösti Kalliolla, mutta erityisesti Mauno Koivistolla.

Erkki Liikasella poliittinen ja pankkikokemus täyttyisi monipuolisesti – järjestökentän ehdokkaalla taasen olisi kaikki muut edellytykset, jos siihen ay-vaihtoehtoon päädyttäisiin.

 


Presidentinvaali järjestetään vaalivuoden tammikuun neljäntenä sunnuntaina eli 28. tammikuuta 2018 ja mahdollinen toinen vaali kaksi viikkoa myöhemmin sunnuntaina 11. helmikuuta (kerrotaan wikipediassa).  Jos kaikkien valtiollisten vaalien siirtämishanke huhtikuun kolmannelle sunnuntaille toteutuu, ensimmäinen vaali järjestettäisiin 15. huhtikuuta 2018 ja mahdollinen toinen vaali 29. huhtikuuta 2018.

Kommentit

Kommentointi on suljettu.