Paroselle seuraaja

Kerrotaan että Kuopion kaupunginjohtaja Paronen erosi sen vuoksi ettei hänen antamansa ohje tehonnut kaupunkilaisiin.

Kun tasavallan presidentti oli tulossa maakuntavierailulle Kuopioon, kaupunginjohtaja kiersi kaikessa salassa kortteleissa sanomassa asukkaille, ettei pyykkejä tule laittaa ulos narulle kuivumaan presidentin vierailupäivänä, koska presidentti ajaa tästä ohi puolisoineen. Kaikki myöntelivät ja taloyhtiöissä ei asiasta puhuttu sen kummemmin.

Kuinka ollakaan, vierailupäivänä liehui mummon mökin pyykkinarulla mummon pyykki, kuten aina aiemminkin. Tästä kummastuneena kaupunginjohtaja poikkesi mökkiin ja torui jo huonokuuloista mummoa. ’Enkös minä kieltänyt laittamasta pyykkejä ulos narulle kun presidentti on Kuopiossa?’. Mihin mummo herttaiseen tapaansa tuumi, että kyllähän näin oli, ja harkitsinkin asiaa pitkään, mutta uskalsin kuitennii, ajattelin, että vieköön jos vie.’

Kenestä pitkäaikainen seuraaja Paroselle?

Kuopiossa kannattaisi siirtyä pormestari-malliin, eikö vain? Olisi aika suorastaan sille, että pormestari valittaisiin kaupunkilaisten suoralla vaalilla – sallineeko laki tämän vielä nykyisin.

 

Kuopion johtaminen tulee olemaan lähivuosina haaste, kuka sitten valitaan, ja ketkä valtuustoon nousevatkin – mittausten mukaan Kuopio on viihtyisimpien kaupunkien kärkikastia (Siilinjärveä ei lueta, kun se ei ole kaupunki eikä ole haaveillut liittymisestään Kuopioon). Kuopio alkaa jo olla liian iso – mutta mikkeliläisittäin sanoen – immeisen kokonenj vielä kuitennii.


Juttuja Parosesta on vähän liikkeellä, kun isäntämiehistä sellaisia yleensä on. Tässä olisi yksi. Uskoakseni Parosesta tulisi joksikin aikaa myös hyvä Fimean johtaja, hänhän muistaakseni on tuon alan ammattilainen ja, mikä tärkeintä, asuu jo Kuopiossa tiedä hänen suunnitelmistaan, mutta jos ”musta hevonen” vaalissa tarvittaisiin, niin juolahti mieleeni.

Linkki 1.4.2016

Kommentit

 • Eino J.

  Uutisia aiheesta päivän lehdessä
  . linkki virkavapaaseen

  ja nykyajan tehomummoista – tehokkuus ja elinikä jatkuvat

  Aamun lehdessä kerrottiin kaupungin uusista haasteista, keskeisiä virkamiehiä eläköityy ja vaihtuu;

  KUOPIOSSA ON TÖITÄ TARJOLLA – HAKEMUKSET VETÄMÄÄN – TERVETULOA!

Kommentointi on suljettu.