Posti jakaa Alkon paketteja => Alpo

alpo.fi = Alkon ja Postin yhteistyö

Jos hallitus ja kansanedustajat valvovat todellisesti valtion etua, keksitään helposti, että Posti ottaa valikoimiin Alkon tilausten kuljettamisen suoraan kotiin. Ainakin yrittäjätaustaiset liikemiehet tämän keksivät?

Kun Alko Oy ja Posti yhdistävät verkostonsa yhden luukun palveluksi, esimerkiksi Siilinjärven pääposti olisi jälleen torin laidalla! Posti voisi myydä VR:n matkalippuja ynnä muuta.

Yksi nopea tapa parantaa Alkon palvelua ja tuotteitten saatavuutta on jatkaa aukioloaikaa ja pitää liikkeet auki myös pyhinä. Toinen tapa on jaella ravintolasta alkoholia kotiin vietäväksi. Kolmas lisäys on ostosten kotiinkuljetus postipakettina. Tällöin palvelu tavoittaa kaikki suomalaiset.

Autosta voisi kokeilla neljäntenä lisäyksenä ajan kanssa Alkon tuotteitten suoramyyntiä, esimerkiksi haja-asutusalueilla. Kaupungissa tämä muistuttaisi jäätelöauton kuuluvaa äänimerkkiä. Koko korttelin väki rientäisi myymäläautolle äänen kuullessaan. Voisi jopa ajatella, että Posti myy ”alpo-autosta” myös jäätelöä. Lisänä rokassa voisi olla myös kirjastoautopalvelu

Postitse toimitetaan ilmeisesti jo nykyisin verkkokaupoista ostetut valtion myymälän kilpailijan juomat, ja kotiin kuljetetaan uutisten mukaan eri ulkomaalaisten yritysten ostoksia.

Postilla on jo avainkoodilla varustettuja noutolokerikkoja markettien auloissa, mistä asiakas voi itse pakettinsa noutaa. Tätä palvelua voisi hyödyntää viidentenä ideana: kyläkauppojen ja markettien postipakettikaappeihin voisi tallentaa vakio-ostoksia, minkä voi ottaa kun on netissä maksanut ostoksen ja saa ovikoodin!

Kuudentena ideana voisi olla se, että kyläkauppojen aulassa on limsa-automaatin kaltainen Alkon pullopalvelu. Pankkikortilla maksettaisiin kuten huoltoaseman mittarilla tehtävä ostos ja pullo kolahtaisi pomintalokeroon (tällöin myös kyläkauppaa tuettaisiin mutta vastuu palvelusta olisi edelleen Valtiolla ja Alkolla).

 

Valtion yhtiöille tulisi varmaankin sallia ketään loukkaamatta esittäen vaaliavustusten lahjoittaminen, jolloin poliitikot saattaisivat pitää niitäkin tasaveroisina yksityisyritysten kanssa, ei ainakaan heikentäisi tunnetta, eikä tunne olisi kuten eräissä kirjoituksissa on nähdäkseni epäilty, että hallituspuolueet ovat ”kahmimassa taskut täyteen” valtion omaisuutta hallituskauden aikana, so. myymässä ja yksityistämässä sen minkä ehtivät ..? termi taitaa virallisesti nykyisin olla: valtion pääoma tuottamaan … tai vastaavaa