Punaliput esiin ja tuulettumaan!

pelasuma – pitkä vappu 2017

Suomi on kesyyntynyt – mikään puolue ei enää aja vallankumousta. Punaliput ovat ilmeisesti naftaliinissa isovanhempien ullakolla? Voisi jopa sanoa, että politiikasta on mennyt hohto ja jännitys. Toisaalta, Suomi on noina aikoina vaurastunut – tai jotkut ovat. Pääoma keskittyy yksiin käsiin ja tulokuilu levenee.

Aikoinaan sanottiin, että ihminen oli nuorena kommunisti ja vanhana porvari. Jossakin vaiheessa brezhneviläistä aikaamme porvarilehdistö taisi jo kuvata suomalaisen kommunistinkin porvariksi – hänellähän oli tyypillisesti oma auto, asunto ja monella myös oma kesämökki, kakarat kävivät herrojen kouluja – hän itsekin oli hyvätuloinen ja pelasi muiden tapaan osakkeilla pörssissä.

Tv-sarjan konstaapeli Reinikainen kysyi uuteen poliisipiiriin tullessaan, että kuka se näyttää, mitä täällä tehdään kun kapina alkaa. Voinee siis sanoa, että hän muisteli (1980-luvulla) humoristisesti menneitä aikoja.

Vähätuloisia työttömiä tai eläkeläisiä ei mielenosoitusmarssit kiinnosta. Rollaattoriprikaatit löhöävät kotona tai palvelutaloissa kaikessa rauhassa – samoin kommunisti-ikäluokat, nuoret ja työttömät. Eipä silti, talutettavia lampaita ovat palkansaajatkin ja keskiluokka. Aivan äskettäin, oikeastaan Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuonna, luovuttiin yli 100 vuotta sitten saavutetusta kahdeksan (8) tunnin työpäivästä porvarien painostuksesta – tehtiin kikky-sopimus.

Vanhuksilta, opiskelijoilta ja lapsiperheiltä viedään – kuka mitenkin laskee – tuloa siirretään pääomapiireille … verorahat virtaavat … Kuulostaa suorastaan kummalliselta.

Luulisi, että nyt on aika tänä vappuna kaivaa punaliput esiin. Aikaa on! Nyt on tulossa pitkä vappu, perjantai-illasta klo 18.00 – maanantain loppuun, eli 78 tuntia.

Riittääkö meillä voimia näin pitkään vappuputkeen?

– – –
(naftaliiniksi sanottiin lapsuudessani erästä koitoukkien torjunta-ainetta)